single
[3194]
226982

Novi trener Domžal Erik Merdanović: Od svojega moštva pričakujem napadalno igro (VIDEO)

Avtor: Lamin Diallo
28. 5. 2024, 14.36

V Nogometnem klubu Domžale so pred pričetkom priprav na novo sezono predstavili novega trenerja. Kot smo o tem že poročali pred koncem sezone, je bil za glavnega trenerja članske ekipe imenovan Erik Merdanović, ki je pred tem že deloval v klubu. V strokovnem štabu ostaja tudi Matej Podlogar, ki je ekipo Domžal vodil ob koncu pretekle sezone.

Erik Merdanović je v klub prispel poleti 2023, ko je bil imenovan za vodjo mladinskega pogona, z novim letom pa je prevzel tudi vodenje kadetske ekipe Domžal. Pred tem je deloval kot trener mladinskega moštva v Radomljah, mladinske selekcije pa je vodil tudi v NK Brinje Grosuplje.

Merdanović je na novinarski konferenci potrdil, da je bil z namenom, da nekoč postane glavni trener članske ekipe, tudi pripeljan v klubu, ni pa pričakoval, da se bo to zgodilo že po enem letu: ”Zagotovo ni bil plan, da bom za trenerja članskega moštva imenovan tako hitro, a je v nogometu možno marsikaj.” Pogovori med vodstvom in novim trenerjem so se pričeli že v lanski sezoni po tem, ko je klop Domžalčanov zapustil Dušan Kosić.

VIDEO: Erik Merdanović o imenovanju za novega trenerja Domžal

Merdanović bo imel v svojem strokovnem štabu na voljo pomočnike, ki so domžalsko moštvo vodili že ob koncu pretekle sezone. To bodo Amir Botonjić ter nekdanja napadalca Rumene družine Slobodan Vuk in Matej Podlogar. Prav slednji je Domžale vodil na zadnjih 9 srečanjih minule sezone in je moštvu pomagal pri obstanku v ligi. Trener golmanov bo tudi v novi sezoni Dejan Milić.

VIDEO: Erik Merdanović o tem, kako dobro pozna moštvo

Kot je novi trener Domžalčanov dejal sam, bodo v klubu tudi v novi sezoni računali na mlade igralce: ”Še naprej bomo strmeli k dinamični in atraktivni igri, ki bo slonela na mladih igralcih. Od prvega dne bodo postavljene točne smernice in tudi ekipa bo selekcionirana na ta način. Pričakujem napadalne Domžale z veliko teka, dinamike in agresije.”

VIDEO: Erik Merdanovič o strategiji in igri, ki jo bo goijil v prihodnji sezoni

Domžalčani bodo priprave na novo sezono pričeli 14. junija, že v kratkem pa naj bi bile znane tudi prve okrepitve. V klubu so med drugim na današnji tiskovni konferenci potrdili, da moštvo zapuščajo Amadej Brecl, Mirko Mutavčić, Ranaldo Biggs in dolgoletni član moštva Tilen Klemenčič. Že ob koncu pretekle sezone se je od domžalskega dresa poslovil bivši kapetan Zeni Husmani.

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več