single
[3]
217344

Konec februarja brez Glasa, Dragića in Dončića

Avtor: Lamin Diallo
12. 2. 2024, 12.51

Znani so reprezentanti za uvodni cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2025. Selektor Aleksander Sekulić bo za dvoboja proti Ukrajini in Izraelu računal na 13 košarkarjev. Vstopnice na Eventimu in Petrolu, neposredni prenos na Šport TV.

Slovenska moška članska reprezentanca bo pestro leto 2024 začela s kar dvema domačima tekmama v uvodnem ciklu kvalifikacij za EuroBasket 2025. V koprski Bonifiki bo v četrtek, 22. februarja gostila Ukrajino, tri dni kasneje pa še Izrael. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

”Z uvodnima kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu leta 2025 začenjamo letošnje izjemno zanimivo koledarsko leto. Kot sem že poudaril, je uvrstitev na EuroBasket naša obveza. Z igralci in štabom se že kar nekaj časa nismo videli in verjamem, da vsi skupaj že nestrpno čakamo, da se zberemo in začnemo z nekajdnevnimi pripravami. Zavedamo se kaj tekmi proti Ukrajini in Izraelu že lahko prineseta. Tako kot vedno časa ne bo veliko in naša naloga bo, da se dobro pripravimo in uigramo. Štart v kvalifikacije bo izjemno pomemben, še posebej zaradi dejstva, da obe tekmi igramo pred domačimi navijači. Slednji so vedno bili pomemben del vsake reprezentančne zgodbe in želim si, da se tudi tokrat v koprski Bonifiki zberejo v velikem številu.”

Selektor #mojtim Aleksander Sekulić bo za uvodna kvalifikacijska dvoboja računal na 13 košarkarjev. Na reprezentančnem seznamu so: JAKA BLAŽIČ (Cedevita Olimpija), ŽIGA DIMEC (Anwil Wloclawek, Poljska), GREGOR HROVAT (JDA Dijon, Francija), ALJAŽ KUNC (Twarde Pierniki Torun, Poljska), MIHA LAPORNIK (Herada San Pablo Burgos, Španija), JURIJ MACURA (Krka), ALEKSEJ NIKOLIĆ (ES Chalon, Francija), BINE PREPELIČ (Spirou Basket Charleroi, Belgija), KLEMEN PREPELIČ (Galatasaray, Turčija), ŽIGA SAMAR (Alba Berlin, Nemčija). LEON STERGAR (Krka), LUKA ŠČUKA (Cedevita Olimpija) in MIKE TOBEY (Crvena zvezda, Srbija).

 

Foto: KZS.si/ŠPORT TV

SORODNE NOVICE

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več