single
[3]
216839

#mojtim proti Ukrajini in Izraelu na ŠPORT TV

Avtor: Gregor Kovačič
7. 2. 2024, 18.30

Slovenska moška košarkarska reprezentanca bo konec februarja začela loviti uvrstitev na EUROBASKET 2025. V skupini A bodo tekmeci Portugalska, Ukrajina in Izrael. Koprska dvorana Bonifika bo gostila dvoboja proti Ukrajincem in Izraelcem, prenosa si boste lahko ogledali na ŠPORT TV.

Slovenska košarkarska reprezentanca uvrstitev na prvenstvo Stare celine začenja z dvema domačima obračunoma v Kopru. V četrtek 22. februarja bo tekmovanje odprla z dvobojem proti Ukrajini, tri dni kasneje, v nedeljo pa bo nasprotnik Izrael. Oba dvoboja se bosta začela ob 18.00, studijski program na ŠPORT TV pa predvidoma eno uro prej.

Selektor Aleksander Sekulić bo seznam reprezentančnih kandidatov predvidoma razkril v ponedeljek, 12. februarja. Izbrana vrsta se bo na Obali zbrala v nedeljo, 18. februarja zvečer ter v dopoldanskih urah naslednjega dne prvič trenirala v Areni Bonifika.

Aleš Križnar, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije, o novem poglavju pravi: ”Verjamem, da košarkarski navijači začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo že nestrpno pričakujejo. Že kar nekaj časa je namreč minilo od svetovnega prvenstva in zadnje tekme #mojtim. Želimo si, da bodo reprezentanti v Kopru imeli številčno podporo s tribun, hkrati pa smo veseli, da bodo slovenske tekme v kvalifikacijah dostopne ljubiteljem športa in slovenskim navijačem v največjem številu tudi na malih zaslonih. Prepričan sem, da bodo ustvarjalci na Šport TV pripravili zanimiv in vsebinsko bogat program ter tako slovensko košarko še bolj približali navijačem.”

VIDEO: Ste pripravljeni na novo košarkarsko pravljico?

V drugem kvalifikacijskem oknu se bo Slovenija dvakrat pomerila s Portugalsko, in sicer v gosteh 22. novembra ter doma 25. novembra 2024. V zadnjem kvalifikacijskem ciklu pa bo #mojtim dvakrat gostoval. 20. februarja 2025 se bo pomeril z Ukrajino in 23. februarja z Izraelom.

»Na ŠPORT TV smo dobro pripravljeni na novo košarkarsko pravljico. Veseli nas, da so gledalci in odgovorni na krovni zvezi z zadovoljstvom pospremili uspehe reprezentance na SP 2023. Tekme slovenskih reprezentanc so na ŠPORT TV vedno nekaj posebnega in tudi zato bomo v kvalifikacijah za EUROBASKET 2025 gledalcem ponudili pester studijski program z zanimivimi strokovnimi sodelavci in še veliko več«, je o novem projektu povedal direktor prve slovenske športne televizije Marko Bogovac.

42. izvedba EuroBasketa bo na sporedu med 27. avgustom in 14. septembrom 2025. Skupinski del bodo gostili Ciper (Limassol), Poljska (Katovice), Finska (Tampere) in Latvija (Riga), kjer se bo odvil tudi sklepni del prvenstva.

Foto&video: KZS in ŠPORT TV

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več