single
[4]
204282

Jesenice bodo izkupiček od prodaje vstopnic na tekmi proti Rittnerju namenile Alešu Krajncu

Avtor: Klemen Verlič
25. 9. 2023, 20.56

Odličen hokejist, legenda jeseniškega, slovenskega hokeja, reprezentant, olimpijec in oseba, ki sedaj potrebuje našo pomoč. Tako je Aleša Kranjca opisal jeseniški hokejski klub, ki bo konec tedna tudi finančno pomagal svojemu nekdanjemu članu v boju z zahrbtno boleznijo.

Najbrž ni slovenskega ljubitelja hokeja, ki ne bi slišal za Aleša Kranjca. Nekdanji izjemen branilec je vrsto let predstavljal steber v obrambi Jesenic, slovenske reprezentance, tujih klubov in tudi ljubljanske Olimpije. S svojim močnim strelom je bil strah in trepet nasprotnikovih vratarjev, stran od ledu pa priljubljeni soigralec in pravi vodja.

Vseeno pa je Krajnca ob zaključku njegove hokejske kariere na cedilu pustilo zdravje. Težave so se potiho že pretihotapile v njegov vsakdan. Aleš je zbolel za težko, neozdravljivo boleznijo ALS, ki prizadene prav gibalno motoriko in mišice v telesu. Ko je pred letošnjim poletjem novica o njegovem stanju prišla v javnost, je hokejska, pa tudi siceršnja javnost stopila skupaj in poskušala pomagati Alešu in njegovi družini z zbiranjem finančnih sredstev za edino bilko upanja, ki jim je še preostala – dragemu zdravljenju na specializirani kliniki v ZDA. Žal zbranih sredstev še ni dovolj, toda Gorenjska trma v srcih Aleša, žene Andreje in vseh nas, ki lahko kakorkoli in karkoli vrnemo Gringu v zameno za dolga leta razvajanja spremljevalcev hokeja ni usahnila. V prihodnjih mesecih bomo znova stopili skupaj in pomagali Alešu pri zbiranju sredstev, so zapisali pri jeseniškemu klubu.

Ta bo na nedeljski domači tekmi proti ekipi Rittner Baum celoten izkupiček od prodaje vstopnic namenil skladu za Aleševo zdravljenje, zato v njegovem imenu železarji pozivajo in prosijo za čim večjo udeležbo na srečanju. Cena vstopnice bo 10 evrov.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več