single
[1176]
204381

Gajser pred pokalom narodov: Vemo, kakšno vzdušje je na teh dirkah, razmišljali bomo le o sebi

Avtor: Klemen Verlič
27. 9. 2023, 13.31

Potem ko se je prejšnji konec tedna končalo svetovno prvenstvo v motokrosu z zmago Tima Gajserja na zadnji dirki v Matterley Basinu, čaka najboljše dirkače na svetu le še zadnje dejanje sezone. Tradicionalni pokal narodov bo letos 8. oktobra v francoskem Erneeju, Slovenijo pa bodo zastopali Gajser, Jan Pancar in Miha Bubnič.

Gajser in Pancar sta bila kot dirkača slovenske ekipe določena že pred koncem sezone posamičnega SP, Bubnič pa je vskočil kot zamenjava za poškodovanega Jako Peklaja. Ta je v letošnji sezoni začel nastopati v SP razreda MX2, poškodoval pa se je na preizkušnji evropskega prvenstva prav v Matterley Basinu.

Bubnič je sicer konec tedna postal državni prvak v razredu open, potem ko zaradi slabega vremena niso izvedli zadnje dirke v Orehovi vasi in so obveljali dosežki prejšnjih dirk v sezoni.

Slovenska ekipa se je predstavila danes na Gajserjevi progi TigaLand v Lembergu pri Šmarju.

Prvič bo člansko reprezentanco vodil Sašo Kragelj, tudi sam nekdaj zelo uspešen dirkač, zadnja leta pa v vlogi trenerja in vodje ekip. Kot je poudaril, je v ekipi zbral vse najboljše, ki jih slovenski motokros v tem trenutku ima. Le poškodba Peklaja (zlomil si je roko in palec na roki) mu je nekoliko prekrižala načrte, vskočil pa je Bubnič, ki je bil že prej po dogovoru s selektorjem rezerva.

“Vesel sem, da imam to vlogo. Fantje so pravi, na vrhunski ravni. Več let je trajalo, da smo zložili ta mozaik. Prepričan sem, da rezultat ne bo izostal,” je dejal Kragelj.

Njegov dosežek iz leta 1998, ko je skupaj z Romanom Jelenom in Boštjanom Kampušem končal na devetem mestu, pa je še vedno najboljši slovenski na teh tekmovanjih. A Kragelj meni, da ga je letos mogoče izboljšati.

“Realno gledano, je to možno. A treba je sestaviti mozaik vseh dirkačev in imeti še nekaj športne sreče. Progo poznamo, Tim in Jan sta na njej vozila že ogromno dirk. Je pa ekstremna in precej drugačna od teh, ki jih imamo v Sloveniji.”

“Ni lepšega kot končati sezono na takšen način, z zmago. Cilj je bil, da ne izgubim celotne sezone in vesel sem, da se je izteklo tako,” je o pravkar končani sezoni SP dejal Gajser.

“To so velesile motokrosa. Ogromno je ekip, ki imajo po tri dobre voznike. To je ena tekma, tri vožnje, vse se mora ‘poklopiti’,” je o prihajajočem pokalu narodov razmišljal petkratni svetovni prvak.

“Konkurenca je podobna kot v SP. Pridejo pa še Američani in še nekaj drugih ekip. Mogoče je vse skupaj malo bolj sproščeno, a vemo, kakšno vzdušje je na teh tekmah. Ne bomo ‘študirali’ o tekmecih, ampak razmišljali o sebi,” še dodaja Gajser.

“Večino voznikov poznamo, nekaj jih še pride. Zavedamo se, da se vselej najde kdo, ki preseneti. A ekipni duh da dodatno moč za dober rezultat,” pa o pričakovanjih pravi Pancar, ki je letos zadnjič nastopal v razredu MX2, naslednje leto se seli v elitni razred. “Glede na vse, kar sem prestal, je za mano dobra sezona. Veselim pa se naslednje, komaj čakam na MXGP,” pravi Pancar.

V sistemu, kjer šteje pet voženj od šestih, bo najšibkejši člen Bubnič, ki se tega zaveda, a pravi, da bo skušal pomagati po najboljših močeh.

“Hvaležen sem selektorju in zvezi za priložnost. Počaščen sem, da bom lahko zastopal slovenske barve. Z letošnjo sezono smo zadovoljni, pred odhodom bom čim več treniral, da bom kar najbolje pripravljen. Seveda čutim nekaj pritiska, a mi vsi pravijo, naj se sprostim in uživam.”

Pokal narodov si boste lahko ogledali na Šport TV!

Foto: HRC Honda
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več