single
[1176]
204245

Gajser po sanjskem zaključku prvenstva: Zaradi zmage v naslednjo sezono odhajam še bolj samozavesten (VIDEO)

Avtor: Klemen Verlič
25. 9. 2023, 14.49

Tim Gajser je v nedeljo na popoln način zaključil letošnje svetovno prvenstvo v motokrosu. Na VN Velike Britanije je osvojil novo zmago in znova poskrbel, da je po dirki elitne razreda MXGP donela Zdravljica.

Slovenski as je bil na zadnji postaji sezone najhitrejši v obeh vožnjah. Po dolgotrajni poškodbi je tako ujel pravo formo že ob zaključku letošnjega dirkaškega leta. Kot pravi sam, pa mu bo nedeljska zmaga dala dodatno motivacijo tudi za začetek naslednjega svetovnega prvenstva.

“Sijajno je sezono končati z zmago. Ta mi bo dala ogromno samozavesti pred pripravam na naslednjo. Zelo sem vesel, da mi je uspelo obe vožnji končati na prvem mestu, predvsem pa, da sem znova užival na motorju. Predvsem druga vožnja je bila zahtevna, a mi je uspelo vse konkurente pustiti za seboj. Rad bi se zahvalil ekipi za trdo delo in podporo med poškodbo. Brez njih mi ne bi uspelo prvenstva zaključiti na najboljši možni način,” je po dirki dejal slovenski šampion.

VIDEO: Zdravljica v čast zmagovalca VN Velike Britanije

S svojo predstavo je Gajser navdušil tudi generalnega direktorja svojega dirkaškega moštva Marcusa Pereiro de Freitasa. “Tim je znova dokazal, da mu nihče ne more konkurirati, ko dirka tako, kot zna. Njegove vožnje so bile znova na najvišjem nivoju. Sezono je končal na idealen način. Na oba dirkača smo zelo ponosni in se že veselimo začetka naslednjega prvenstva,” je dejal šef HRC Honde.

Tima Gajserja sicer v letošnjem letu čaka še en vrhunec sezone. Skupaj z Janom Pancarjem in Mihom Bubničem bo Slovenijo zastopal na pokalu narodov, ki si ga boste v začetku oktobra prav tako lahko ogledali na Šport TV.

Foto, video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Podoživite večer v Stožicah, ko se je Slovenija po 24 letih znova uvrstila na Euro...Več

2

Apatič: “Maribor je že proti Muri razmišljal o Olimpiji” (VIDEO)...Več

3

Dvajsetletni vratar junak v Hali Tivoli: “Odlično se razumemo in to se vidi na ledu” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Joker s klopi Verbič Sloveniji prinesel zmago in EP (VIDEO)...Več

2

Kek: “Fantje so si zaslužili evropsko prvenstvo, pokazali so, da so edinstveni” (VIDEO)...Več

3

Danska premagala nerazpoložene Slovence in potrdila uvrstitev na EP (VIDEO)...Več