single
[1176]
230518

Gajser o bližnjih srečanjih s Pradom in Herlingsom: “Vsak si želi zmagati, a sam ne dirkam tako in raje bi videl čiste dirke”

Avtor: Urban Kolman
10. 7. 2024, 10.15

Po dveh preizkušnjah v Indoneziji se karavana motokrosa vrača v Evropo. Vodstvo v skupnem seštevku ima še vedno Tim Gajser, kljub temu da sta dirki v Aziji dobila njegova glavna tekmeca. Njegova prednost pred Jorgejem Pradom znaša 34 točk, pred tretjim Herlingsom 51.

Po dvanajsti preizkušnji sezone se je Makolčan pogovarjal z MXLarge. Dejal je, da je zadovoljen z zadnjim koncem tedna: “Na prvi dirki se na progi nisem počutil dobro. Med tednom smo spremenili nekaj stvari in vse skupaj je bilo bolje. Trije holeshoti so lep dosežek. Vesel sem, da se v Evropo vračam z rdečo številko in brez težav.”

Nadaljeval je: “Zagotovo sem bolj zadovoljen z rezultati drugega vikenda kot prvega. Prejšnji konec tedna nisem imel hitrosti, ta teden sem jo imel in do konca sem se boril z Jeffreyjem Herlingsom. Bil sem blizu, a storil manjšo napako. Na obeh dirkah sem padel in v takšnih razmerah se je težko vrniti, a mi je delno uspelo.”

Da se bitka za naslov stopnjuje v zadnjih tednih, kažejo tudi poteze Prada in Herlingsa. Oba sta imela bližnje srečanje z Gajserjem. Sedemindvajsetletnik priznava, da je to le del športa: “Pri težavah z Jorgejem sem bil jezen sam nase, ker bi moral vse skupaj pričakovati. Tudi takrat sem bil bolj jezen nase kot nanj. Jeffrey je bil v soboto zelo agresiven, a o tem sva se pogovorila in se je opravičil. Med sabo tekmujemo in vsak si želi zmagati. Sam ne dirkam tako in bi raje videl čiste dirke.”

Pogledal je tudi proti naslednji dirki v Loketu: “Tam še nisem zmagal. Vedno se borim s progo, ki nima oprijema, podobno je bilo na Lomboku, pomanjkanje oprijema. Naredili smo nekaj sprememb, ki naj bi pomagale tudi v Loketu. Spremembe bodo dobre za prihajajoče dirke.”

Motokros se vrača 21. julija z VN Češke na Šport TV 1

Vir: MX Large
Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več