single
[1176]
230355

Gajser: “Počutil sem se dobro, to se je poznalo pri moji vožnji, trije holeshoti so velik uspeh”

Avtor: Urban Kolman
7. 7. 2024, 15.05

Slovenski šampion je na drugi preizkušnji v Indoneziji na VN Lomboka nadaljeval svojo dobro formo. Celotni konec tedna od kvalifikacij do obeh dirk se je držal vodilnih dveh mestih, a v vseh treh primerih je bil na koncu od njega boljši Nizozemec Jeffrey Herlings. Kljub temu je Gajser ohranil prvo mesto v skupnem seštevku in svojo prednost pred drugim Jorgejem Pradom celo povečal. Skupno je bil zato zadovoljen z izkupičkom.

Makolčan je dirki priznal, da je v primerjavi s prvo dirko prejšnji konec tedna tokrat imel boljši občutek: “Ta konec tedna sem se počutil veliko boljše in to se je poznalo pri moji vožnji. Da sem bil na kvalifikacijah in obeh dirkah odličen na startu in dobil tri holeshote je zame in za ekipo velik uspeh. Zelo sem hvaležen celotnemu moštvu. Vesel sem, da se v Evropo vračam z rdečo številko, brez zdravstvenih težav in z dobrim občutkom na motorju.”

Karavana motokrosa se vrača v Evropo. Naslednji izziv dirkače čaka na Češkem, kjer Gajser še ni prišel do zmage: “Naslednja preizkušnja je na Češkem v Loketu, kjer mi v preteklosti stvari niso šle vedno po načrtih, a vedno imam veliko podporo s strani slovenskih navijačev. Komaj čakam, da jih vidim. In tudi velika hvala za gostoljubje, ki so ga izkazali vsi indonezijski navijači. Vse dirke so bile zaradi njih posebne in upam, da se naslednje leto spet vidimo.”

Gajser ima tako v skupnem seštevku 608 točk kar je 34 točk več od Prada. S tem je izenačil prednost, ki jo je imel pred obema dirkama v Indoneziji.

VN Češke v nedeljo 21. julija na Šport TV 1

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

2

“Prodal” je Kavčiča, bo zdaj še Jovana? Poplatnik je vlečni voz Brava in prvi adut v Evropi (VIDEO)...Več

3

Sekulić po izpadu odgovarja kritikom: “Vedno je najlažje kritizirati in kriviti trenerja” (VIDEO)...Več

4

(VIDEO) Herlings z opravičilom Gajserju: Žal mi je, da sem ga moral prehiteti na takšen način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več