KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[38]
185002

Dvoršakova v Kairu 23. v kraljevski disciplini

Avtor: Blaž Magdič
23. 2. 2023, 17.33

Slovenska strelka Živa Dvoršak je na današnji tekmi svetovnega pokala v egiptovskem Kairu v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov zasedla 23. mesto. Ljubljančanka je zadela 584 krogov, njena reprezentančna kolegica iz Ormoža Urška Kuharič pa je kraljevsko strelsko disciplino s 581 krogi končala na 36. mestu.

Slovenki sta za najboljšimi strelkami zaostali že klečečem položaju, ko sta zadeli po 192 krogov. V ležečem položaju je Dvoršak s 198 zadetimi krogi napredovala na 25. mesto, Kuharič pa se je z dvema krogoma slabšim izkupičkom sukala okoli 40. mesta. V stoječem položaju je 31-letna trikratna olimpijka iz slovenske prestolnice nato zadela 194, 28-letna strelka iz Prlekije pa 193 krogov.

V kvalifikacijskem delu je bila med 68 strelkami najbolj natančna Norvežanka Jenny Stene s 592 krogi, finalna preizkušnja osmih najboljših pa se bo pričela ob 16.30 po slovenskem času.

Za najboljši slovenski dosežek v deželi faraonov je poskrbela Dvoršak, ki je na torkovi tekmi v disciplini zračna puška 10 metrov zasedla 19. mesto. Poleg najboljše slovenske strelke v zadnjem desetletju se je izkazala tudi Urška Hrašovec. Štiriindvajsetletna tekmovalka iz Ruš je preizkušnjo končala na 24. mestu, Klavdija Jerovšek pa je zasedla 68. mesto. Edini slovenski strelec v Egiptu Luka Lukič je bil 46.

Za slovensko reprezentanco, ki je izpustila letošnjo uvodno tekmo svetovnega pokala v Džakarti, je bila preizkušnja v Kairu generalka pred evropskim prvenstvom v zračnem orožju med 5. in 12. marcem v Tallinnu.

V estonski prestolnici bodo v članski konkurenci nastopili Živa Dvoršak, Sonja Benčina (obe Olimpija), Urška Hrašovec (I. Pohorski bataljon Ruše), Klavdija Jerovšek (Grosuplje) in Nuša Žnidarič (Kovinar Ormož), v mladinski pa Luka Lukič (Trzin), Jure Sočič (Murska Sobota), Eva Petek (Kovinar Ormož), Sara Slak (Grosuplje), Manja Slak (Gorenja vas) in Sara Ščuri (Brežice).

 

Foto: Šport TV
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več