single
[2,3194]
210870

Arnol: “Letošnja sezona je nad pričakovanji, a glavni cilj ostaja stabilnost” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
6. 12. 2023, 09.55

Bravo je po sedemnajstih krogih Prve lige Telemach na petem mestu in le za dve točki zaostaja za četrtim Mariborom. Šiškarji so po lanski sezoni, ki je bila najslabša od prihoda v prvo ligo, letos ponovno našli pravo formulo za uspeh. Aleša Arnola, ki je klub prevzel marca in ga popeljal do 8. mesta, je pred sezono čakala zahtevna naloga, saj je prišlo do velike spremembe v igralskem kadru. A kot kaže, je devetintridesetletnik našel prave rešitve.

Bravo ima po polovici sezone na svojem računu že 25 točk in je bolj kot ne potrdil obstanek v ligi. Če bodo tudi v drugem delu nadaljevali formo, bo to njihova najboljša točkovna sezona v prvi ligi. Arnol je priznal, da tako hitrega napredka ni pričakoval: “Moram reči nadpovprečno, zagotovo. Ne, zato, ker ne bi zaupali v ekipo ali v naše sposobnosti, ampak izziv je bil težek. Večji del ekipe oziroma nosilcev smo izgubili ob koncu lanske sezone. Dejan Grabić je bil zagotovo nekdo, ki je dolga leta vodil klub in je bilo avtomatično prisotno veliko zaupanje v njegovo delo. Zaradi vseh teh sprememb smo izredno zadovoljni, ker gre še vedno za zelo mlado ekipo.

“Res smo imeli veliko izzivov, ampak mislim, da smo jih uspešno odpravili in da smo na dobri poti, da smo na polovici sezone mirni. Približali smo se osnovnemu cilju, ki je pri nas vedno obstanek v ligi ali korak proti stabilnosti v prvi ligi.”

VIDEO: Arnol o letošnji odlični formi

Video is not available for your country.

Kljub odlični formi in bližini četrtega Maribora in tretjega Kopra Šiškarji še ne razmišljajo o možnosti igranja v Evropi: “Niti ne razmišljamo o tem, tako kot ne štejemo zgolj točke in razmišljamo o obstanku. Na začetku sezone smo si zadali cilj, kljub temu da je to klišejsko, da gremo iz tekme v tekmo. Spoznati fante do konca, poskušati individualno doseči to, da vsak na svojem igralnem mestu napreduje in da potem čez sezono vidimo, kam sežemo po svoji kakovosti.”

Zaključil je: “Tudi vnaprej o tem ne bomo razmišljali. Želeli bomo ostati ambiciozni in še naprej slediti temu, da le vsebina na igrišču prinaša točke. To je glavna točka, za katero skrbimo in verjamemo, da smo na koncu lahko le na ta način uspešni.”

VIDEO: O ciljih v nadaljevanju

Video is not available for your country.

Olimpija – Bravo v četrtek s studijskim delom od 16.45 na Šport TV 1

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več