single
[2759]
209004
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Ačimović za ŠTV: EURO bi imel izjemen vpliv na slovenski nogomet!

Avtor: Žiga Ikič
16. 11. 2023, 12.17

Olimpija, Crvena zvezda, Tottenham, Lille, dunajska Austria. Vse to so klubi, kjer je bogato kariero ustvarjal Milenko Ačimović, nekdanji nogometaš in eden najbolj prepoznavnih slovenskih igralcev v zgodovini.

Seveda je bil Milenko Ačimović tudi del Slovenije na svetovnem prvenstvu, danes pa opravlja naloge selektorja mlade izbrane vrste, ki jo v tem tednu čaka pripravljalna tekma v Turčiji.

“Včasih smo imeli večino mladih reprezentantov iz domače lige in so pustili dober vtis, a na ta način še nimaš stika in izkušenj z mednarodnimi tekmami. V tem smislu imajo fantje, ki prihajajo iz tujine, določeno prednost. Aktualna generacija pa ima odlično mešanico posameznikov, ki deluje. Fantje se odlično ujamejo,” nam je sprva o trenutni generaciji mlade reprezentance dejal selektor Milenko Ačimović…

Ob tem ne gre prezreti dejstva, da bo, ne glede na pripravljalno tekmo selekcije U21 v Turčiji, v ospredju slovenske nogometne javnosti preizkušnja članske izbrane vrste. Slovenija si lahko proti Danski in Kazahstanu zagotovi preboj na evropsko prvenstvu, kar bi imelo odlične multiplikativne učinke na slovenski nogomet.

“To bi bilo fenomenalno! Članski nogomet, ne samo reprezentančni, vleče mladino, ki ima v njih svoje idole. Prav čutiti je, da je nekaj posebnega v zraku pred tekmama z Dansko in Kazahstanom. Temperatura se dviguje, tudi mi imamo svojo tekmo, pa vidim, da se fantje že veliko pogovarjajo o članski tekmi Slovenije. Verjamem, da bodo fantje finalni tekmi odigrali na ravni na kakršni so bili doslej,” je s pozitivnim sporočilom sklenil nekdanji slovenski reprezentant.

Legendarni slovenski nogometaš Milenko Ačimović je danes selektor mlade reprezentance, vsi skupaj pa bodo pesti stiskali za člansko izbrano vrsto! Slovenija v petek igra proti Danski, v pondeljek pa še proti Kazahstanu, obe srečanju v živo samo na Šport TV! Bodite v družbi prvakov!

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več