single
[2759]
208885
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Sešlar za ŠTV: Slovenski nogomet se dviguje, EURO bi bil dodatna promocija

Avtor: Žiga Ikič
14. 11. 2023, 17.57

Pozornost slovenske nogometne javnosti bo v veliki večini usmerjena v člasnsko izbrano vrsto, ki bo odigrala še zadnji tekmi v kvalifikacijah za preboj na evropsko prvenstvo 2024. Ob tem pa se je zbrala tudi mlada reprezentanca, ki bo leto zaključila z mednarodno pripravljalno tekmo v Turčiji.

Zavoljo zadnje reprezentančne akcije mlade izbrane vrste Slovenije se je v domovino vrnil tudi Svit Sešlar. Mladenič, ki je v zadnjem prestopnem roku ljubljansko Olimpijo zamenjal za turški klub Eyupspor, je pomemben del izbrane vrste, ki jo vodi selektor Milenko Ačimović.

Mlada reprezentanca je v Ljubljani opravila dva trenažna dneva, že v sredo pa se odpravlja v Turčijo, kjer bo odigrala pripravljalno tekmo. Za Slovenijo tako v tem koledarskem letu ne bo več kvalifikacijskih tekem, zato lahko devet osvojenih točk od 12 možnih v tem delu kvalifikacij za EURO že označimo za uspeh.

Svit Sešlar: Slovenki nogomet se dviguje, preboj članske reprezentance bi to še pospešil

“Osvojili smo devet točk s štirih tekem, kar je uspeh. Menim, da Francija v kvalifikacijah ne bo izgubila nobene točke. Naša največja moč je, da po odvzeti žogi hitro igramo proti golu in v ogenj pošiljamo tri zelo hitre napadalce. Ustvarjamo si veliko priložnosti in dosegamo veliko golov,” je o aktualni generaciji mlade izbrane vrste dejal Svit Sešlar.

“Slovenija od 2010 čaka na veliko tekmovanje in članska reprezentanca mora to priložnost zagrabiti z obema rokama. Tudi v mladi reprezentanci vsi upamo, da se to zgodi, ker vidimo, da se slovenski nogomet prebuja kot celota. Člani so tik pred evropskim prvenstvom, nam gre dobro v kvalifikacijah, Olimpija je v skupinskem delu v Evropi …” je še dodal vezist slovenske izbrane vrste do 21 let.

Mlada slovenska izbrana vrsta bo ob pripravljalni tekmi s Turčijo pesti stiskala tudi za člansko izbrano vrsto na tekmah proti Danski in Kazahstanu. Obe srečanji si boste lahko ogledali samo na Šport TV. Bodite v družbi prvakov!

Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več