single
[2]
170833

Zvezdniški raper investiral v ameriškega drugoligaša (VIDEO)

Avtor: Rene Vidmar
21. 9. 2022, 11.49

Oakland Roots, klub, ki nastopa v ameriškem USL Championshipu, je dobil novega zvezdniškega investitorja. To je postal ameriški raper Gerald Earl Gillium, bolj znan po svojem umetniškem imenu G-Eazy.

“Na tem svetu ni veliko stvari ali krajev, ki bi me izoblikovali bolj, kot me je Oakland,” je svojo odločitev za pridružitev ameriškemu drugoligašu komentiral G-Eazy. Ameriški zvezdnik je sicer od ustanovitve kluba leta 2019 v svojih videospotih že večkrat promoviral Oaklandova klubska oblačila.

Eden izmed razlogov, ki so raperja pritegnili k sodelovanju, je tudi močna vpetost drugoligaša v lokalno okolje. “Ko so me vprašali, ali bi bil del projekta, sem bil takoj za. To, kar za prebivalce mesta in širšo skupnost počne Oakland Roots, je edinstveno,” je nadaljnjo odločitev obrazložil G-Eazy.

33-letnik je v svoji glasbeni karieri do zdaj izdal šest studijskih albumov. Njegov tretji album “These Things Happen” pa je med drugim kar 138 tednov vztrajal na tretjem mestu lestvice Billboard 200. G-Eazy je sicer poleg glasbenega udejstvovanja na območju zaliva San Francisca znan tudi po dobrodelni angažiranosti. Leta 2019 je namreč ustanovil “Endless Summer Fund”, ki zagotavlja sredstva mladim brezdomcem v regiji.

“V vsej svoji karieri si je G-Eazy za Oakland in njegovo okolico prizadeval le najboljše. Glasba je pomemben del naše kulture. Navdušeni smo, da bomo G-jem poglobili našo povezavo do mesta,” so ob sklenitvi partnerstva povedali v vodstvu kluba.

Oakland Roots so sicer pred zadnjimi štirimi krogi rednega dela USL Championshipa vpeti v napet boj za uvrstitev v končnico. Tam bo nastopilo najboljših sedem ekip zahodne in vzhodne konference. “Kalifornijci” imajo trenutno na zahodu enako število točk kot sedmouvrščeni Rio Grande, a Oakland se zaradi slabše gol razlike nahaja mesto nižje.

Boje za mesta v končnici USL Championshipa boste v naslednjih dneh lahko spremljali samo na Šport TV.

Monterey Bay FC – Phoenix Rising FC v četrtek ob 4.30 na Š1,
Louisville City FC – Memphis 901 FC v soboto ob 2.00 na Š1,
Miami FC – Monterey Bay FC v nedeljo ob 1.00 na Š1,
Indy Eleven – Loudoun United FC v nedeljo ob 23.00 na Š1!

Foto: AP Photo/Jeff Chiu via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več