single
[3137,2]
175656

Zvezdnik Leverkusna: “Pod Seoanejem je bilo brezupno!”

Avtor: Rene Vidmar
11. 11. 2022, 09.48

Vezist Bayerja iz Leverkusna Nadiem Amiri se je razgovoril o težkem obdobju svoje kariere. Prejšnji strateg lekarnarjev Gerardo Seoane se je namreč 26-letniku odpovedal. Toda po seriji slabih rezultatov je bil švicarski strokovnjak primoran oditi. Na izpraznjeno trenersko mesto je sedel Xabi Alonso. To je pomenilo, da je za Amirija posijal žarek upanja.

Zvezdniku se namreč pod Seoanejevim vodstvom ni obetala svetla prihodnost. Lani je med drugim bil primoran drugo polovico sezone preživeti pri italijanski Genoi. Podobnemu scenariju se je nadejal tudi letos, toda prihod Xabija Alonsa je stvari postavil na glavo.

Španec je mlademu Nemcu takoj ponudil priložnost. Alonsu se je odločitev še kako obrestovala. Forma 26-letnika je vse boljša. To je z zadetkom dokazal na zadnjem prvenstvenem obračunu Bayerja proti Kölnu. Lekarnarji so srečanje po preobratu dobili z 2:1. “Odšel sem, a zdaj sem nazaj. Ne najdem besed, s katerimi bi opisal svoje trenutno razpoloženje. Česa takšnega v svoji karieri še nisem doživel. Za klub nisem obstajal, a zdaj sem se vrnil na najboljši možni način.”

“Pred letom dni sem doma jokal. To so stvari, ki jih nihče ne vidi. Zdaj je jokal tudi moj oče,” se je težkih časov spominjal Amiri.

Na začetku letošnje sezone se je zdelo, da bo zopet obsedel, toda s prihodom Xabija Alonsa so se stvari spremenile. “Pod Seoanejem je bilo brezupno. Nihče mi ne more očitati, da na treningih nisem dal vsega od sebe,” je povratek po posodi pri Genoi komentiral vezist. “Ravno zato sem ostal miren, ničesar si nisem mogel očitati. Hvala bogu, da mi je novi trener ponudil priložnost.”

Foto: Alexander Scheuber/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več