pismo ikona
šport TV 1 logo
01:35 V ŽIVO
New York Rangers - Pittsburgh NHL
šport TV 2 logo
03:00
Nice - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
03:00
Western United - Western Sydney Avstralska liga

Zvezdnik Dinama v sedmih nebesih, dočakal vpoklic v špansko reprezentanco

Avtor: Blaž Magdič
9. 11. 2019, 11.58

Pri naših zahodnih sosedih so nogometni delavci izjemno ponosni na letošnjo jesen zagrebškega Dinama v elitni ligi prvakov. Celo funkcionarji velikih rivalov iz domačega prvenstva po vrsti izražajo spoštovanje aktualni evropski poti modrih. Eden ključnih členov zasedbe iz hrvaške prestolnice pa je v teh dneh dočakal nov velik mejnik.

Zagrebčani so imeli poleti ogromno dela s klici na njihov naslov, večina jih je bila povezanih s snubitvami španskega bisera Danija Olma, ki so ga na koncu uspeli zadržati na Maksimirju. Napadalno usmerjeni vezist, ki lahko nastopa tudi na obeh krilnih položajih, ima na nogometni tržnici postavljeno ceno na 30 milijonov evrov, a pri Dinamu se zavedajo, da lahko zanj dobijo še kar nekaj milijonov več.

Tudi zato so se odločili, da ga zaradi nastopov v ligi prvakov vsaj prvi del sezone še zadržijo, glede na dogajanje v zadnjih dneh, pa bo zimski prestopni rok zanje še bolj turbolenten. 21-letnik je v petek namreč dočakal premierni klic v špansko izbrano vrsto. Nekdanji član mladinske šole Barcelone bo tako kandidiral za nastop na prihajajočih tekmah proti Malti in Romuniji.

Velika osebna zmaga za Olma, hkrati pa nov adut za trde zagrebške pogajalce, ki bodo novopečenega reprezentanta lahko prodali po še višji ceni.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

2

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

3

“Jojo” z novo pogodbo med največje slovenske športne zaslužkarje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več