pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Fiorentina - Milan Serie A
šport TV 2 logo
01:30
Beijing Sport University - Vojvodina SEHA Liga
šport TV 3 logo
01:00
Toulouse - Marseille Ligue 1

Zvezdnik Dinama v sedmih nebesih, dočakal vpoklic v špansko reprezentanco

Avtor: Blaž Magdič
9. 11. 2019, 11.58

Pri naših zahodnih sosedih so nogometni delavci izjemno ponosni na letošnjo jesen zagrebškega Dinama v elitni ligi prvakov. Celo funkcionarji velikih rivalov iz domačega prvenstva po vrsti izražajo spoštovanje aktualni evropski poti modrih. Eden ključnih členov zasedbe iz hrvaške prestolnice pa je v teh dneh dočakal nov velik mejnik.

Zagrebčani so imeli poleti ogromno dela s klici na njihov naslov, večina jih je bila povezanih s snubitvami španskega bisera Danija Olma, ki so ga na koncu uspeli zadržati na Maksimirju. Napadalno usmerjeni vezist, ki lahko nastopa tudi na obeh krilnih položajih, ima na nogometni tržnici postavljeno ceno na 30 milijonov evrov, a pri Dinamu se zavedajo, da lahko zanj dobijo še kar nekaj milijonov več.

Tudi zato so se odločili, da ga zaradi nastopov v ligi prvakov vsaj prvi del sezone še zadržijo, glede na dogajanje v zadnjih dneh, pa bo zimski prestopni rok zanje še bolj turbolenten. 21-letnik je v petek namreč dočakal premierni klic v špansko izbrano vrsto. Nekdanji član mladinske šole Barcelone bo tako kandidiral za nastop na prihajajočih tekmah proti Malti in Romuniji.

Velika osebna zmaga za Olma, hkrati pa nov adut za trde zagrebške pogajalce, ki bodo novopečenega reprezentanta lahko prodali po še višji ceni.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več