pismo ikona
šport TV 1 logo
02:45
Napoli - Benevento Serie A
šport TV 2 logo
03:00
Udinese - Fiorentina Serie A
šport TV 3 logo
03:05
Varaždin - Osijek Hrvaška liga

Zvesti Totti: Raje umrem, kot pa zapustim Romo

Avtor: Kenny Jan
23. 2. 2021, 11.40

Nekdanji kapetan Rome in bivši italijanski reprezentant Francesco Totti je v intervjuju za enega izmed italijanskih medijev dejal, da Romi manjka nekdo, ki se spozna na klub in okolje. Poleg tega je izjavil, da ostaja zvest domači ekipi tudi po koncu nogometne kariere, saj bi raje umrl, kot pa da bi zapustil ''volkuljo''.

V intervjuju za Bobo TV se je najprej dotaknil konca svoje nogometne poti in začetka dela v pisarnah rimskega kluba. ”V svoji glavi si sebe do konca svojega življenja predstavljam zgolj pri enem klubu – Romi. Raje se ubijem kot zapustim svoj klub,” je dejal nekdanji napadalec, ki je z Italijo leta 2006 osvojil svetovno prvenstvo. ”Odločil sem se, da bom ostal v svetu nogometa.”

V pisarnah italijanskega velikana je potem, ko je obesil kopačke na klin, ostal do junija 2019, ko so ”Giallorosse” prevzeli novi lastniki. ”Potisnili so me v kot in me prisilili sprejeti odločitev, ki jo drugače ne bi nikoli.” Je pa legendarni Totti odgovoril tudi na vprašanje, kaj bi storil, če bi ga novi lastniki Rimljanov kontaktirali. ”Z njimi bi se sestal in se pogovoril.”

44-letnik pravi, da mu je bilo zelo težko, ko je izvedel, da ni del projekta, vseeno pa upa, da bo Roma v tekmovalnem obdobju 2020/21 končala čim bolj visoko. ”Upam, da bom lahko Romi v prihodnosti še pomagal, če ne neposredno pa od zunaj.”

Totti je bil odkrit, da Romi v tem trenutku manjka nekdo, ki pozna okolje in sam klub. ”Nikoli me niso vključili v pomembne odločitve. Kljub novim lastnikom je klub še vedno tuj. Nekdo, ki ve vse o Romi, bi lahko bil zelo uporaben.”

Totti bo svoj ljubljeni klub spremljal tudi v nedeljo, ne zamudite pa ga niti vi! Roma-Milan, v nedeljo, ob 20.45, samo na programu Š1. Tekmo bomo pospremili tudi s studijskim delom, ki se začne ob 20.00. Vabljeni v našo družbo!

Foto: Getty Images

 

 

Zadnje video vsebine

1

Barišič: To so sanje vsakega nogometaša...Več

2

Robert Englaro:”Iličić je ustvarjalec in z Atalanto bo naredil še veliko” (VIDEO)...Več

3

Honda se je poklonila Gajserju: Zgodovinski prizori kot motivacija za prihodnost (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mendyjev brioš odrešil Real...Več

2

VIDEO: Hajduk v zadnji minuti do minimalne zmage nad Rijeko!...Več

3

Zimzeleni Ibra: najsvetlejša zvezda Milanovega neba...Več