single
[5]
215182

Zormanovi izbranci za konec drugega dela še proti izjemni Danski

Avtor: Blaž Magdič
23. 1. 2024, 06.35

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v Hamburgu ob 18. uri odigrala še zadnjo tekmo drugega dela evropskega prvenstva proti Danski. Svetovni prvaki so si že zagotovili mesto v polfinalu, medtem ko Slovenci vse do konca prvega obračuna ne bodo vedeli, ali so v igri za tretje mesto v skupini.

Izbranci selektorja Uroša Zormana so v Hamburgu v drugem delu najprej izgubili proti Švedski (22:28) in Portugalski (30:33), v nedeljo pa ugnali Nizozemsko (37:34) za boljši vtis po odličnem prvem skupinskem delu. Takrat so v Berlinu po vrsti padle reprezentance Ferskih otokov, Poljske in Norveške. S tem so si že zagotovili najmanj osmo mesto na EP.

Za Slovenijo je ob idealnem razpletu v igri še tekma za peto mesto v Kölnu, kamor potujejo tri najboljše reprezentance iz skupine. Iz slovenske sta si Danska in Švedska že zagotovili boj za kolajne, medtem ko je tretje mesto še odprto.

Portugalska in Slovenija imata po štiri točke, a ima prva zaradi zmage na medsebojnem obračunu prednost. Slovenija potrebuje več točk na tekmi z Dansko kot Portugalska proti Nizozemski. V skupini 2 bo ob 20.30 še dvoboj med Švedsko in Norveško.

Reprezentanti in selektor Zorman o matematiki in kalkulacijah ne razmišljajo, Danska je namreč že sama po sebi izjemno velik test in predstavlja tekmo, ki jo vsak športnik želi igrati ne glede na matematiko.

“Vemo, da gre za eno najboljših ekip zadnjega desetletja in trenutno najboljšo na svetu. To bo za nas praznik, dan za uživanje. Dali bomo vse od sebe, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo,” je na ponedeljkovem medijskem terminu dejal selektor Zorman.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Cvijanović in Grabić: Olimpija je bila odlična in krivec za slabše Celje! (VIDEO)...Več

2

Analiza Šport TV: Pohvale Zeljkoviću, Olimpija je odrezala Popovića in Matka (VIDEO)...Več

3

Na derbiju vodilnih ekip brez zmagovalca, Celje na vrhu ohranja sedem točk prednosti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več