single
[5]
189504

Zorman nad BiH in Kosovo s pomlajeno zasedbo

Avtor: Rene Vidmar
11. 4. 2023, 14.27

Slovenska moška rokometna reprezentanca si je po dveh zmagah nad Črno goro ter po eni nad BiH in Kosovom že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu v začetku prihodnjega leta v Nemčiji. Konec tega meseca sta pred njo še zadnji dve formalni tekmi proti BiH v Cazinu in Kosovu v Velenju.

Selektor Uroš Zorman bo po 100-odstotnem izkupičku v uvodnih dveh kvalifikacijskih ciklih za nastop na zaključnem turnirju stare celine, ki bo med 10. in 28. januarjem prihodnje leto v Berlinu, Hamburgu, Münchnu, Kölnu, Düsseldorfu in Mannheimu, priložnost za dokazovanje ponudil mlajšim igralcem.

Na zadnji kvalifikacijski akciji bodo tako manjkali številni dolgoletni nosilci igre, kot so Jure Dolenec, Blaž Janc, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Blaž Blagotinšek, Tilen Kodrin, Miha Zarabec, Aleks Vlah in še nekateri igralci.

“Na uvodnih štirih tekmah smo si že zagotovili nastop na EP in prvo mesto v skupini, tako da imamo priložnost, da v zadnjem ciklu malce prevetrimo ekipo. V tej akciji bodo priložnost dobili mlajši igralci. Nekateri od njih so prihodnost slovenskega reprezentančnega rokometa, poleg njih pa bodo nastopili tudi stalni reprezentanti, ki pa so imeli v preteklosti nekoliko manjšo minutažo,” je na današnji novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenije uvodoma dejal Zorman.

“Verjamem v to ekipo. Naš cilj je, da na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah dosežemo dve zmagi in kvalifikacije končamo z maksimalnim številom točk. Na zadnji akciji bomo trdo delali, gre za nadgradnjo našega dosedanjega dela, na kateri želimo razširiti obstoječo bazo igralcev,” je dodal selektor Zorman.

Ljubljančan je upal, da bodo na zadnji kvalifikacijski akciji tudi Domen Makuc, Matic Grošelj in Tadej Kljun, prav vsi omenjeni pa so trenutno poškodovani.

Prevetrena elitna izbrana vrsta bo priprave začela 23. aprila v Zrečah. Prva tekma v zadnjem ciklu bo 27. aprila v Cazinu, kjer jo ob 20. uri čaka obračun z rokometaši iz BiH, druga pa tri dni kasneje, ko bo v velenjski Rdeči dvorani ob 18. uri gostila tekmece iz Kosova.

Po štirih tekmah v skupini 7 je Slovenija zbrala vseh osem točk, Črna gora in BiH jih imata po štiri, Kosovo pa je brez njih. Na EP se bo poleg Slovenije uvrstila še drugouvrščena izbrana vrsta, pogojno tudi tretjeuvrščena, če bo zbrala zadostno število točk.

Na Zormanovem seznamu za zadnji kvalifikacijski tekmi v Cazinu in Velenju so:
– vratarji: Jože Baznik (Nimes), Miljan Vujović (Stuttgart) in Alen Skledar (Jeruzalem Ormož);
– krilni igralci: Tadej Mazej, Tim Cokan (oba Celje Pivovarna Laško), Staš Slatinek Jovičić (Trimo Trebnje) in Domen Novak (Wetzlar);
– zunanji igralci: Nik Henigman (Saint-Raphael), Gašper Horvat (Trimo Trebnje), Aleks Kavčič (Zagreb), Rok Ovniček (Nantes), Tilen Strmljan (Celje Pivovarna Laško), Peter Šiško, Timotej Grmšek (oba Gorenje Velenje), Nejc Cehte (GOG Gudme) in Grega Krečič (Csurgoi);
– krožni napadalci: Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen), Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško) in Jernej Drobež (Gorenje Velenje).

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več