single
[5]
160325

Zorman na priprave z mlado zasedbo

Avtor: Urban Kolman
27. 5. 2022, 14.50

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Uroš Zorman je na priprave za letošnje sredozemske igre, ki bodo med 25. junijem in 5. julijem v alžirskem Oranu, povabil 17 rokometašev. Na njegovem seznamu povabljencev 14 rokometašev igra v slovenskih, trije pa v tujih klubih.

Slovenija se bo na sredozemske igre podala z mlado zasedbo. V njej bodo priložnost dobili rokometaši, ki z igrami vse bolj opozarjajo nase in so prihodnost slovenskega reprezentančnega rokometa. Trije rokometaši s seznama so že igrali za reprezentanco A. Tadej Mazej (Celje Pivovarna Laško) in Tadej Kljun (Benfica) sta ob tem že vpisala uraden nastop, Uroš Miličević (Riko Ribnica) pa je sodeloval na pripravah zadnjih akcij.

Za druge rokometaše bo to prva izkušnja v članskem dresu z državnim grbom. Na Zormanovem seznamu so tudi Tilen Strmljan, Stefan Žabić, Tim Cokan in Gal Gaberšek (vsi Celje Pivovarna Laško), Staš Slatinek Jovičić, Gašper Horvat in Marko Kotar (vsi Trimo Trebnje), Domen Tajnik, Jernej Drobež, Timotej Grmšek (vsi Gorenje Velenje), Urban Pipp (Urbanscape Loka), Alen Skledar (Jeruzalem Ormož), Domen Sikošek Pelko (Kriens-Luzern) in Tim Rozman (Tusem Essen).

“Na sredozemske igre bomo popeljali igralce, ki se nekako nahajajo med mlado in reprezentanco A. Večina vabljenih rokometašev izhaja iz generacije 1998, ki je postala evropski prvak, ter letnikov 2000 in 2001, ki sta zaradi svetovne zdravstvene situacije ostala brez največjih tekmovanj v mlajših starostnih kategorijah. Poletna akcija nam bo dala dober vpogled v prihodnost slovenskega rokometa in reprezentance A. Videli bomo, kaj lahko od omenjenih generacij pričakujemo. Verjamem, da bodo tekme v Alžiriji fantom dale prepotrebne mednarodne izkušnje na višji ravni, saj skoraj vsi s seznama igrajo v Sloveniji,” je dejal Zorman.

Reprezentanca se bo zbrala 13. junija v Zrečah, kjer bo opravila celotne priprave. Tekmeci in razpored tekem na sredozemskih igrah bodo znani v prihodnjih tednih.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več