šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Milan - Fiorentina Serie A
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Bologna - Crotone Serie A
šport TV 3 logo
14:55 V ŽIVO
Monaco - Nimes Ligue 1

Znani vsi udeleženci evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem

Avtor: Kenny Jan
20. 11. 2020, 21.38

Slovenija in Madžarska bosta prihodnje leto gostili nogometno evropsko prvenstvo do 21 let. Obe državi imata zagotovljen nastop, prav tako pa so po kvalifikacijah znani tudi preostali udeleženci prvenstva, za katerega bo žreb skupin 10. decembra v Nyonu. Obe gostiteljici bosta v najnižjem, četrtem bobnu.

V kakovostnem bobnu 1 so reprezentance Španije, Nemčije, Francije in Anglije, v bobnu 2 so se znašle izbrane vrste Italije, Danske, Portugalske in Nizozemske, v kakovostnem bobnu 3 so umeščene selekcije Romunije, Hrvaške, Češke in Rusije, medtem ko so v bobnu 4 Madžarska, ki bo v skupini A, Slovenija, ki bo skupini B, Švica in Islandija.

Prav islandski nogometni upi so si kot zadnji zagotovili nastop na EP, potem ko je pritožbeni organ Evropske nogometne zveze (Uefa) določil, da se zaostali tekmi Armenija – Švedska in Armenija – Islandija registrirata z rezultatom 0:3. Armenija je bila namreč po Uefini oceni odgovorna za neodigrani tekmi v skupini 1, tako da se je na drugo mesto povzpela Islandija in posledično izrinila Poljsko s položaja petih najboljših drugouvrščenih reprezentanc v kvalifikacijah.

Prvenstvo reprezentanc do 21 let bo zaradi natrpanega programa in posledic pandemije novega koronavirusa nekoliko drugačno kot običajno. Skupinski del bo med 24. in 31. marcem 2021, izločilni boji pa med 31. majem in 6. junijem 2021.

Šestnajst reprezentanc bo v skupinskem delu razdeljenih v štiri skupine, iz vsake pa se bosta nato po dve najboljši prebili v četrtfinale.

Tekme v Sloveniji bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana. Slednja bo tudi gostiteljica finala.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

2

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več

3

Gajser: Ogromno bo še treba osvojiti, a živim svoje sanje...Več