single
[6]
119478

Znani termini ženskega EP v odbojki

Avtor: Kenny Jan
19. 2. 2021, 17.43

S sedeža Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) so sporočili, da bo letošnje evropsko prvenstvo za ženske, ki ga bodo skupaj gostile Srbija, Bolgarija, Romunija in Hrvaška, potekalo med 18. avgustom in 4. septembrom, in sicer v Beogradu, Plovdivu, Cluj-Napoci in Zadru.

Evropsko prvenstvo za ženske, na katerega so že uvrščene vse štiri države gostiteljice, ob njih pa še Turčija, Italija, Poljska, Nizozemska, Nemčija, Rusija, Belgija in Azerbajdžan, se bo z uvodnima tekmama na dveh prizoriščih, v Plovdivu in Cluj-Napoci, začel 18. avgusta.

Skupinski del tekmovanja se bo zaključil 26. avgusta, po dnevu premora bodo na sporedu tekme osmine finala v Beogradu in Plovdivu, kjer bodo 31. avgusta in 1. septembra tudi četrtfinalna srečanja. Obračun za tretje mesto in veliki finale bosta 3. in 4. septembra v srbski prestolnici.

“Veseli me, da bodo evropsko prvenstvo gostila mesta, ki veliko vlagajo v šport, še posebej v odbojko. V okviru evropskega prvenstva 2021 bomo sledili trendom, ki smo jih postavili pred dvema letoma. Odbojko na najvišji ravni bomo pripeljali v štiri države, ki bodo poskrbele za izjemen dogodek. Vsem državam gostiteljicam in mestnim oblastem bi se rad zahvalil za podporo. Upam, da bo do začetka prvenstva stanje s pandemijo že tako dobro, da si bodo prvenstvo na tribunah lahko ogledali navijači vseh reprezentanc,” je ob objavi termina prvenstva in prizorišč dejal predsednik CEV Aleksandar Boričić.

Slovenske odbojkarice si bodo svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih skušale zagotoviti v majskih kvalifikacijah. V skupini F bodo igrale s Češko, Latvijo ter Bosno in Hercegovino.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več