single
[6]
144261

Znane so nasprotnice Slovenk v evropski ligi

Avtor: Kenny Jan
7. 12. 2021, 16.42

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo v srebrni evropski ligi, ki se bo začela 25. maja, igrala proti Luksemburgu, Švedski, Portugalski in Estoniji. Cilj Slovenk bo preboj v elitno zlato evropsko ligo, v katero se bodo uvrstile le zmagovalke, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je objavila tekmovalne skupine v zlati in srebrni evropski ligi, v katerih bo nastopalo 36 reprezentanc, od tega po 12 v moški in ženski zlati ligi, v srebrni ligi za moške bo igralo sedem reprezentanc, v srebrni ligi za ženske pa se bo med seboj merilo pet reprezentanc, med njimi tudi Slovenija.

Slovenke se bodo kot prve nosilke srebrne lige za uvrstitev v zlato ligo borile skupaj s Švedsko, Portugalsko, Estonijo in Luksemburgom. Prvo tekmo bodo dekleta igrala 25. maja, ko se bodo doma srečala z Luksemburžankami, s katerimi so se merila že v lanski sezoni in obakrat prepričljivo zmagala. V soboto, 28. maja, bodo v Sloveniji gostovale še Švedinje, predvidoma tudi s svojo prvo zvezdnico Isabelle Haak. Zatem Slovenke 1. junija čaka prvo gostovanje, in sicer proti Portugalski, od katere so bile boljše v polfinalu zaključnega turnirja evropske lige 2021, za konec prvega kroga pa še domača tekma z Estonijo, ki bo 4. junija.

Po zaključku dvokrožnega sistema, 25. oz. 26. junija v Luksemburgu, bosta najboljši dve reprezentanci odigrali 2. julija odigrali še finalno tekmo, ki bo odločala o uvrstitvi v zlato evropsko ligo.

Slovenske odbojkarice so v srebrni evropski ligi nastopale že v letošnji reprezentančni sezoni in s pomlajeno zasedbo osvojile tretje mesto. Zmagala je izbrana vrsta Bosne in Hercegovine, druga je bila Avstrija.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Blešči se od zlata! Šampion Verstappen predstavil svojo novo opremo (VIDEO)...Več

2

Smučar ali hokejist? Kako se je Blažič odločil za poklic košarkarja (video)...Več

3

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Dobrodelni Memorial Milana Ščulca pripadel Kopru...Več

2

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

3

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več