single
[5]
127731

Znane najboljše rokometašice 1. ženske rokometne lige

Avtor: Urban Kolman
9. 6. 2021, 12.20

Trenerji so izbrali najboljše rokometašice nedavno končane sezone 1. ženske rokometne lige. Za najboljšo igralko minule sezone državnega prvenstva so izbrali Ano Abino iz vrst novomeške Krke, med vratarkami je laskavi naziv pripadel Jovani Risović, članici Krima Mercatorja. Na listi strelk je na vrhu končala Minea Kolenko.

Abina je z dolenjsko zasedbo tekmovanje sklenila na tretjem mestu. Odigrala je 23 tekem in dosegla 165 zadetkov, s čimer je bila z naskokom najboljša posameznica svoje ekipe. Triindvajsetletna leva zunanja rokometašica, sicer tudi slovenska reprezentantka, bo po treh letih slekla zeleno-beli dres, saj je prestopila v vrste ajdovskega Mlinotesta.

Risovićeva se je novim, starim slovenskim prvakinjam pridružila pred začetkom te sezone. Srbska reprezentantka je bila ena izmed ključnih igralk svoje ekipe na vseh najpomembnejših tekmah, krimovke pa so sezono končale brez poraza. Na prvo mesto na svoji glasovnici jo je postavilo sedem izmed desetih trenerjev.

Ptujčanke so se vse do zadnjega borile za ohranitev mesta med prvokategornicami, kar jim je na koncu z desetim mestom tudi uspelo. Prva violina na poti do obstanka je bila zagotovo Kolenkova, ki je v rednem delu na tekmo dosegala po 8,1 gola na tekmo. Na koncu je sezono sklenila pri 180 zadetkih na 23 tekmah. Dobro se je odrezala tudi na dveh izmed treh obračunov z neposrednimi tekmicami na repu lestvice, s Koprčankami.

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več