single
[4]
203222

Zmaji v novi sezoni lige ICE ciljajo na ponovitev prve

Avtor: Urban Kolman
14. 9. 2023, 08.24

V petek se začenja nova sezona razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem bo že tretje leto zapored igrala tudi ljubljanska Olimpija. Zmaji sezono odpirajo doma, ko v Halo Tivoli prihaja moštvo Black Wings Linz. Ljubljančani v letošnji sezoni po besedah direktorja Anžeta Ulčarja ciljajo izenačenje prve, ko so se uvrstili končnico in izpadli šele v četrtfinalu. Lansko leto je bilo za pozabo, saj je Olimpija prvenstvo končala na predzadnjem mestu.

Predsednik kluba Miha Butara je pred začetkom prvenstva dejal: “Prepričan sem, da se ekipa ne bo le borila, ampak bo imela na vsaki tekmi možnosti za zmago. Lani nam sezona ni šla po načrtih in po koncu sezone smo trdo in premišljeno delali. Sestavili smo ekipo, da bo značajsko dobra.”

Trener Antii Karhula, ki je prejšnjo sezono zamenjal Mito Šivica, je pred novo sezono izpostavil ekipo: “Najpomembnejše je vzdušje v ekipi. Pomembno je, kako se fantje vklopijo, skušamo zgraditi moštvo, v katerem smo kot eno in se vsi dobro počutimo. Na pripravljalnih tekmah nam je šlo dobro, naša igra je že prepoznavna. Nismo naredili nič neobičajnega ali norega, zdaj pa bi radi po tej poti nadaljevali še v sezoni in postajali vse boljši.”

“Fantje so poleti dobro delali, zdaj pa je treba to ohranjati. Po koncu priprav se treningi ne končajo. Nismo počeli ničesar neumnega, saj nismo želeli nepotrebnih poškodb. Upam, da bomo postajali le še boljši in bomo ob koncu sezone v odlični formi. Da lahko brez težav odigramo tri tekme na teden,” je zaključil Finec.

Olimpija – Linz, v petek ob 19.10 na Šport TV 1

Foto: Sportida.com
Vir: HK SŽ Olimpija

Zadnje video vsebine

1

Euro se sploh še ni začel, Nemec s potezo na treningu navijače že spravil v ekstazo (VIDEO)...Več

2

Novi trener Zmajev za Šport TV: Proračun je pomemben faktor, ni pa odločilen (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Slovenska reprezentanca na poti v Nemčijo...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

2

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več

3

Bundesliga strelski raj za napadalce...Več