single
[4]
159012

Zmaji v ICEHL ligi dobili novega starega tekmeca

Avtor: Blaž Magdič
13. 5. 2022, 16.18

Vodstvo najmočnejše hokejske lige v regiji ICE je danes sporočilo, da bo v prihodnji sezoni ponovno del tekmovanja tudi Bratislava Capitals. Ekipa iz slovaške prestolnice je novembra zaradi serije nesrečnih dogodkov, ki so klub prizadeli v tistem času, izstopila iz lige, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Vzrok za izstop slovaškega kluba je bila smrt 24-letnega hokejista Borisa Sadeckega. Ta je v začetku novembra umrl v bolnišnici, kamor so ga nekaj dni prej pripeljali, ko je na tekmi med Bratislavo in Dornbirnom doživel srčni zastoj. Le dva dni pozneje je umrl tudi 36-letni direktor kluba Dušan Paška, ki je po poročanju slovaških medijev storil samomor.

Bratislava je nato izstopila iz regionalne lige, a bodo v naslednji sezoni v njej ponovno sodelovali. Kot je v izjavi zapisalo vodstvo lige, so Slovaki zagotovili vsa potrebna jamstva za sodelovanje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V sezoni 2021/22 je v ligi prvič igrala tudi SŽ Olimpija in se prebila do četrtfinala. V prihodnji sezoni pa bi se lahko Ljubljančanom pridružili še Jeseničani, ki so v začetku maja zaprosili za sodelovanje v ligi ICE.

Vodstvo lige trenutno preučuje možnosti za vključitev Jeseničanov, kar pomeni predvsem njihovo finančno in tehnično zmožnost sodelovanja v regionalni ligi.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več