single
[4]
147482

‘’Zmaji’’ proti Dornbirnu za dvig samozavesti

Avtor: Rene Vidmar
15. 1. 2022, 10.01

V petek so se po daljšem premoru zaradi zdravstvenih razlogov na ledene ploskve vrnili hokejisti Olimpije. ‘’Zmaji’’ so prvo tekmo v letošnjem letu odigrali v gosteh v Gradcu. Tokrat jim bo nasproti stal Dornbirn. Obračun si boste v soboto v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Ljubljančani so v petek v sezoni 2021/22 proti ekipi Moser Medical Graz99ers igrali že četrto tekmo. Vse dosedanje dvoboje je Olimpija prepričljivo zmagala z rezultati 5:2 in 7:2 pred domačimi gledalci ter 6:3 v gosteh. Tokrat pa so bili s 4:1 boljši domačini. Priložnost za nove točke bo že v soboto, ko v Halo Tivoli prihaja avstrijska ekipa.

Varovanci Mitje Šivica bodo v domači dvorani proti Dornbirnu poizkušali končati niz štirih zaporednih porazov, ki traja vse od 19.12, ko so v gosteh s 3:4 premagali beljaški VSV. Tokrat se bodo Dornbirnu skušali maščevati za poraz pred dobrim mesecem. Avstrijci so tedaj v Ljubljani končali niz kar 12 porazov.

Trenutno predzadnja ekipa lige bo tako kot nalašč za Olimpijine hokejiste, da rezultatsko krivuljo obrnejo navzgor. Pri tem jim bosta pomagali tudi dve novi okrepitvi, ki sta se klubu pridružili pred dnevi. Francoski napadalec Bastien Maïa, je v Ljubljano prišel iz finskega moštva Iisalmen Peli-Karhut, Rok Kapel pa iz druge ekipe celovškega KAC-a. ”Želel sem si igrati stopnico višje in s prihodom v Ljubljano se mi je odprla ta priložnost. Olimpija ima odlično ekipo in želim ji pomagati po svojih najboljših močeh. Veselim se novega izziva, motivacije mi zagotovo ne manjka,” je za klubsko spletno stran ob prihodu v Ljubljano dejal 22-letni hokejist.

Tekmo Olimpija-Dornbirn si boste lahko ogledali v soboto ob 19.35 na Š1!

Foto: Sportida.com
Vir: HK SŽ Olimpija

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več