single
[4]
182214

Zmaji proti bikom za konec črne serije

Avtor: Urban Kolman
24. 1. 2023, 12.00

Olimpija v letošnji sezoni v razširjenem avstrijskem prvenstvu ne kaže dobre forme. Zmaji so trenutno na 12. mestu in imajo samo 9 zmag ter 23 porazov. Točkovno so izenačeni z zadnjo ekip Vorarlberga, a imajo tri odigrane tekme manj. Kljub temu imajo še vedno možnost, da ujamejo kvalifikacije za končnico, ki jih prinaša 10. mesto. A izziv bo vse prej kot lahek, saj jih že v torek čaka zahteven obračun proti Salzburgu.

Forma Ljubljančanov se tudi v novem letu ni popravila. Na prvem obračunu leta so v gosteh s 4:5 premagali Asiago in bilo je videti, da so obrnili nov list, a od takrat so spet padli v slabo formo in nanizali pet zaporednih porazov. Njihov nasprotnik iz Salzburga je po drug strani v letošnji sezoni drugo najboljše moštvo lige ICE. Boljši je le Bolzano.

Kluba sta se od vrnitve zmajev v razširjeno prvenstvo srečala šestkrat. V lanski sezoni je na treh obračunih slavila Olimpija, medtem ko je Salzburg, kljub končnemu prvemu mesti v rednem delu le enkrat uspel premagati Ljubljančane. Letos je zgodba drugačna, saj so Avstrijci dvakrat igrali doma in dobili oba obračuna. Prvega s 6:0, drugega s 3:2. Moštvi se bosta zdaj prvič udarili v Hali Tivoli.

ICEHL: Olimpija – RB Salzburg ob 19.10 na Šport TV 2.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

David Zec brez skrbi v derbi vodilnih: “Igramo dobro, verjamemo v našo kvaliteto in smo samozavestni” (VIDEO)...Več

2

Gajser: Proga v Argentini mi ustreza, želim nadaljevati niz zmag (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Derbi bo pokazal iz kakšnega testa smo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Liga Nova KBM: Krka gosti Podčetrtek...Več

2

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz...Več

3

Harry Kane: “Nikoli se ne bomo predali”...Več