single
[3194]
166319

Zmaji pred derbijem plašijo vijolice: ”Imamo najboljšo vezno linijo v ligi!”

Avtor: Kenny Jan
5. 8. 2022, 11.15

Bliža se prvi večni derbi v novi sezoni. Maribor in Olimpija se bosta v nedeljo, ob 20.15, v Ljudskem vrtu spopadla ne samo za nove točke, temveč predvsem za čast. Tekmo si boste lahko ogledali samo na programu Šport TV 1.

Po 3 kolih nove sezone zaenkrat veliko bolje kaže Olimpiji, ki je s tremi zmagami še edina ekipa, ki je v slovenskem državnem prvenstvu 100-odstotna. Temu primerno so varovanci Alberta Riere zasluženo na vrhu razpredelnice.

Precej nižje pa so Mariborčani, ki so zgolj pri treh točkah. ”Vijoličasti” so zaenkrat uspeli premagati zgolj Gorico na domačih tleh v 2. kolu, izgubili pa so v prvem proti Radomljam in nazadnje na gostovanju v Kopru. Za še slabšo popotnico v večni derbi je poskrbel četrtkov poraz v kvalifikacijah za Ligo Evropa proti finskemu HJK-ju.

Zaradi slabšega niza Maribora, poleg tega pa tudi napornega ritma večnega tekmeca, so v ljubljanskem taboru prepričani, da je prišel čas za novo zmago na večnem derbiju, sicer enajsto, odkar se je Olimpija vrnila med prvoligaše.

”Zagotovo je bolje, da smo imeli cel teden časa za pripravo na derbi,” je priznal strateg Olimpije Albert Riera. ”Na boj smo pripravljeni tako psihološko kot fizično, dodatna motivacija pa ni bila potrebna, saj se vsi zavedajo pomena besede derbi.”

Eden vidnejših elementov Olimpijine igre Mario Kvesić je prepričan, da so ‘Zmaji’ v prednosti tam, kjer je bil Maribor v prejšnjih sezonah najmočnejši. ”Sem mnenja, da imamo najboljšo vezno linijo v ligi. Samo poglejte imena: Doffo, Elšnik, Pilj, ob njih se na igrišču odlično počutim,” je priznal ofenzivni nogometaš ‘zeleno-belih’.

Maribor – Olimpija, v nedeljo, ob 20.15, samo na programu Š1! Ne zamudite niti studijskega dela s pričetkom ob 19.30. Vabljeni v družbo prvakov! 

Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več