single
[4]
123935

Zmaji odločno v finalno serijo: Poskrbeti moramo, da lovorika ostane v Ljubljani

Avtor: Blaž Magdič
19. 4. 2021, 14.48

V torek se bo začel letošnji finale alpske hokejske lige. Slovenski ljubitelji hokeja so si v njem želeli domač derbi, toda Jeseničani so obstali v polfinalu. SŽ Olimpija pa bo kot še vedno aktualni prvak skušala novo lovoriko dobiti v boju z Asiagom. Domače tekme Zmajev si boste lahko v prenosih ogledali na Šport TV.

V polfinalu sta imela oba finalista vseh pet tekem, pri čemer so ljubljanski hokejisti status favorita v tekmovanju zares upravičili le na dveh tekmah, na dveh pa so imeli nepričakovano veliko težav. A na koncu so se s 3:2 v zmagah uvrstili v finale, Lustenau so že pozabili, cilj je Asiago, ki je prav tako s 3:2 premagal železarje.

Finale bo potekal v hitrem ritmu na dva dni, moštvi igrata na tri zmage, gostitelj prve tekme je ljubljanska ekipa.

“Res si nismo želeli, da bi se to zgodilo. A to je končnica, vsak lahko premaga vsakega. Za ekipo pa je bilo dobro, da smo na koncu odigrali tekmo, kakršno je treba odigrati. Imeli smo dan počitka, zdaj pa že razmišljamo o Asiagu. Fantje so videli, kar vemo vsi, da znajo igrati hokej, zdaj moramo samo naprej,” je pred finalom razmišljal pomočnik trenerja Matic Kralj.

Posebno veliko analiz ni bilo, Kralj je pojasnil, da je poklical tudi jeseniškega stratega Mitjo Šivica, ki mu je pomagal z nekaj nasveti. “Cilj je zmaga. A ta cilj ima tudi Asiago. Mi gremo v višje tekmovanje, moramo pa poskrbeti, da bomo ta finale dobili in imeli dobro poletje,” pred zadnjim finalom v tej regionalni ligi pravi Kralj.

Poškodb v ekipi, razen manjših težav, ni. “Igrati moramo enostaven hokej z veliko drsanja in borbe. Treba jih je samo usmeriti v pravo smer, da bodo dali sto odstotkov,” pa je o motivaciji poudaril pomočnik trenerja.

Sezona se bo sicer še malo podaljšala. Zdaj, ko ni medsebojnega finala, bosta morali najboljši slovenski ekipi odigrati še finale DP, ta se bo začel nekaj dni po koncu bojev v alpski ligi, končal pa potem najpozneje do 12. maja.

Tudi kapetanu zeleno-belih Žigi Pancetu je nekoliko žal, ker ne bo slovenskega finala v alpski ligi. “Na žalost ni slovenskega finala, kar bi bila še dodatna motivacija. Je, kar je, mi se pripravljamo na Asiago. To bo povsem drugačna serija kot proti Lustenauu, so bolj agresivni in fizično močnejši. A če jih bomo takoj na začetku ustavili, bo šel potem finale v naš prid.”

Lustenau in dve slabi tekmi pa sta že pozabljeni, pravi Pance. “Pride slab dan, lahko se zalomi. A konec dober, vse dobro. Smo v finalu, izpolnili smo prvi cilj, zdaj pa moramo pokazati takšno igro kot na zadnji tekmi. Moramo se motivirati, kot smo se pred zadnjo tekmo, igrati eden za drugega in si pomagati. Vemo, česa smo sposobni in kaj lahko vsak doprinese. Če se tega držimo in da vsak svoj delež, lahko zmagamo,” pravi Pance.

Ker v lanski sezoni tekmovanja zaradi pandemije niso odigrali od konca, pa je zdaj ljubljansko moštvo v zanimivem položaju. Branilo bo lovoriko iz sezone 2018/19 in ima možnost, da postane zaporedni prvak v treh letih.

“Čudno se sliši, a smo po dveh letih še vedno aktualni prvaki. To je še dodaten motov za vse, da pokažemo in dokažemo, da naslov lahko ubranimo in ostane pokal doma,” pa o tej temi pravi kapetan zmajev.

Spored tekem finala:
- torek, 20. april:
20.00 SŽ Olimpija - Asiago, prenos na Š1

- četrtek, 22. april:
19.00 Asiago - SŽ Olimpija

- sobota, 24. april:
20.00 SŽ Olimpija - Asiago, prenos na Š1

- morebitni tekmi:
- ponedeljek, 26. april:
19.00 Asiago - SŽ Olimpija

- sreda, 28. april:
20.00 SŽ Olimpija - Asiago, prenos na Š1

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več