pismo ikona
šport TV 1 logo
00:45
Brescia - Bologna Serie A
šport TV 2 logo
01:00
Dinamo - Istra Hrvaška liga
šport TV 3 logo
01:15
Amiens - Lyon Ligue 1

Zmagovalec 14 etap na Touru Kittel nepričakovano končuje športno pot

Avtor: Blaž Magdič
23. 8. 2019, 20.40

Nemški kolesarski zvezdnik Marcel Kittel je danes sporočil, da je pri 31 letih končal kariero profesionalnega tekmovalca. Razlog za to je pomanjkanje motivacije in dejstvo, da se je moral med kariero odrekati marsičemu, kar bi še rad počel.

“Odločitev ni prišla čez noč. Dolgo sem premišljeval o tem. Nasploh sem človek, ki veliko razmišlja in analizira stvari, ki so se zgodile. To mi je pomagalo tudi v športu, zaradi tega sem dosegel veliko uspehov,” je za revijo Spegel dejal specialist za sprinte, ki je sicer pred časom napovedal, da si bo vzel nekaj odmora, nato pa se vrnil na dirke. A si je premislil.

“Zadnje mesece sem se spraševal, ali se še želim žrtvovati, da bi bil dober. Prišel sem do zaključka, da ne. V življenju je še marsikaj drugega kot šport, želim si ustvariti družino, predvsem pa povečati kakovost svojega življenja. Z garanjem na kolesu je to nemogoče. Kolesarstvo sicer obožujem, toda to, kar se od mene zahteva, da sem uspešen, ne mislim več prenašati. Zahvaljujem se vsem, ki so mi v karieri pomagali in me podpirali,” je sporočil Nemec, ki se je na začetku leta razšel z ekipo Katjuša Alpecin, za katero vozi tudi Slovenec Simon Špilak.

Kittel je v profesionalni karieri, ki jo je začel leta 2011, zabeležil 89 zmag, kar 14 etap je dobil na Touru, štirikrat je bil najboljši na Giru in enkrat na Vuelti. Na začetku svoje kolesarske poti je v mladinski konkurenci blestel predvsem v kronometrih, dvakrat je celo postal svetovni mladinski prvak. V članski konkurenci pa na svetovnih prvenstvih kolajne v posamični konkurenci nima, svetovni prvak v vožnji na čas pa je bil leta 2016 z ekipo Quick Step.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Kek je našel pravi recept...Več

2

Žan Celar: “Boljšega začetka pri Cittadelli si ne bi mogel želeti”...Več

3

Kosovo: talilni lonec s pridihom sambe...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser: Odleglo mi je, glavni cilj sezone je “odkljukan” (video)...Več

2

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več