pismo ikona
šport TV 1 logo
01:05 V ŽIVO
Columbus - Montreal NHL
šport TV 2 logo
03:00
Japonska - Uzbekistan Azijski pokal
šport TV 3 logo
03:00
Valencia - Sporting Španski kraljevi pokal

Zmaga v roke Švicarju Yulu, Kranjec na odličnem 11. mestu

Avtor: Gregor Kovačič

Švicarski alpski smučar Daniel Yule je zmagovalec nočnega slaloma za svetovni pokal v italijanski Madonni di Campiglio. Najboljši po prvi vožnji Avstrijec Marcel Hirscher je napravil napako, drugi Norvežan Henrik Kristoffersen pa je povozil kol. Edini slovenski finalist Žan Kranjec je prišel do slalomskega dosežka kariere z 11. mestom.

Yule je bil četrti po prvi vožnji, na koncu pa je slavil s prednostjo 0,34 sekunde pred Avstrijcem Marcom Schwarzem na drugem in 0,50 sekunde pred njegovim rojakom Michaelom Mattom na tretjem mestu.

Hirscher bo na 64. zmago v karieri in jubilejno 30. slalomsko moral še počakati. Bil je prvi po polovici tekme, a je napravil napako pri petih vratih, ki ga je močno oddaljila od najboljših.

Napako si je privoščil tudi Kristoffersen, ki je povozil kol in odstopil. Oba sta prekinila niz 11 oziroma 12 slalomov, na katerih sta končala na zmagovalnem odru.

Kranjec se je v finalno vožnjo prebil z visoko startno številko 77 in postavil 14. čas prve vožnje, za Hirscherjem je po polovici tekme zaostajal 1,36 sekunde.

V drugi vožnji je postavil 11. čas. Za zmagovalcem je zaostal 1,34 sekunde.

Kranjec, zmagovalec zadnjega veleslaloma v Saalbachu, je prismučal do drugih slalomskih točk v karieri. Prve je osvojil pred natanko dvema letoma prav v Madonni di Campiglio, ko je bil 28.

Drugi Slovenec na startu Štefan Hadalin, ki je bil v Saalbachu osmi na slalomu in prišel do rezultata kariere, je bil prepočasen za drugo vožnjo, končal je na 39. mestu.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

IHF 2019: Svetovno prvenstvo v rokometu le na ŠPORT TV...Več

2

So presežki Lionela Messija postali razvrednoteni?...Več

3

VIDEO: Francoski vratar uprizoril “Kariusa”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Katanec pred prvo tekmo namignil, da “nima igračev”...Več

2

VIDEO: Luka plesal z volkovi in jim nasul 29 točk...Več

3

Birsa bo pri novem klubu siromašnejši za 200.000 evrov...Več