pismo ikona
šport TV 1 logo
04:30
Empoli - Frosinone Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Kamerun - Komori Kvalifikacije za afriški pokal narodov
šport TV 3 logo
06:00
Veleslalom, Auron, 2. vožnja Francosko državno prvenstvo, ženske

Zmaga v roke Švicarju Yulu, Kranjec na odličnem 11. mestu

Avtor: Gregor Kovačič

Švicarski alpski smučar Daniel Yule je zmagovalec nočnega slaloma za svetovni pokal v italijanski Madonni di Campiglio. Najboljši po prvi vožnji Avstrijec Marcel Hirscher je napravil napako, drugi Norvežan Henrik Kristoffersen pa je povozil kol. Edini slovenski finalist Žan Kranjec je prišel do slalomskega dosežka kariere z 11. mestom.

Yule je bil četrti po prvi vožnji, na koncu pa je slavil s prednostjo 0,34 sekunde pred Avstrijcem Marcom Schwarzem na drugem in 0,50 sekunde pred njegovim rojakom Michaelom Mattom na tretjem mestu.

Hirscher bo na 64. zmago v karieri in jubilejno 30. slalomsko moral še počakati. Bil je prvi po polovici tekme, a je napravil napako pri petih vratih, ki ga je močno oddaljila od najboljših.

Napako si je privoščil tudi Kristoffersen, ki je povozil kol in odstopil. Oba sta prekinila niz 11 oziroma 12 slalomov, na katerih sta končala na zmagovalnem odru.

Kranjec se je v finalno vožnjo prebil z visoko startno številko 77 in postavil 14. čas prve vožnje, za Hirscherjem je po polovici tekme zaostajal 1,36 sekunde.

V drugi vožnji je postavil 11. čas. Za zmagovalcem je zaostal 1,34 sekunde.

Kranjec, zmagovalec zadnjega veleslaloma v Saalbachu, je prismučal do drugih slalomskih točk v karieri. Prve je osvojil pred natanko dvema letoma prav v Madonni di Campiglio, ko je bil 28.

Drugi Slovenec na startu Štefan Hadalin, ki je bil v Saalbachu osmi na slalomu in prišel do rezultata kariere, je bil prepočasen za drugo vožnjo, končal je na 39. mestu.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več