single
[6]
223568

Zmaga je ostala v Tivoliju

Avtor: Lamin Diallo
18. 4. 2024, 20.56

Odbojkarji ACH Volleyja v finalu državnega prvenstva proti Calcitu vodijo z 1:0. Prvo tekmo so v Tivoliju dobili s 3:1, s tem zadržali prednost domačega igrišča, ki so si ga priborili s prvim mestom po rednem delu.

Ljubljanska ekipa je bila še pred časom v veliki krizi, ni bilo malo tistih, ki so napovedovali, da proti Kamničanom nima veliko možnosti. A po prvi finalni tekmi je videti, da je vodstvo kluba z zamenjavo trenerja, Radovana Gačiča je nasledil Matjaž Hafner, opravilo dobro potezo. Hafner, nekdanji reprezentant, je očitno fantom znal povrniti energijo, zgradil dobro ekipno kemijo, ki je vsaj zaenkrat prinesla tudi rezultat.

Gostitelji posebno spektakularne igre niso pokazali, a so naredili manj napak kot tekmeci. Imeli so le eno daljše obdobje krize, posledica tega je bil v končnici izgubljen prvi niz, kar pa jim ni odvzelo zbranosti. V nadaljevanju so vse niti držali v svojih rokah in zanesljivo prišli do zmage, ki jim bo veliko pomenila tudi pri samozavesti za naslednje finalne tekme.

Hafnerjevi četi se ni poznala odsotnost suspendiranega reprezentančnega blokerja Danijela Koncilije, mladi Jošt Kržić, ki do zdaj z izjemo začetka sezone ni dobival veliko priložnosti za igro, ga je odlično nadomestil. Bil je najboljši bloker tekme, z blokom je dosegel štiri od svojih sedmih točk. V napadu se je s 24 točkami izkazal Alen Šket, 15 sta jih dosegla Jan Pokeršnik in Nikola Gjorgiev. Pri Calcitu je bil s 16 točkami najučinkovitejši Dimitar Dulčev.

Trener ACH Volleyja Hafner je od začetka krenil z najbolj izkušeno postavo. Šketa je zadržal na mestu korektorja, na sprejemalsko mesto presenetljivo postavil Gjorgieva, z izjemo podajalca podajalca Nejca Najdiča in blokerja Kržića so mlade sile tokrat ostale na klopi.

Na začetku prvega niza je ekipa delovala dobro, predvsem Šket je bil razpoložen v napadu, posledica zanesljive igre je bilo tudi vodstvo od dveh do treh točk vse do končnice. Po vodstvu domačih z 19:17 pa so sledili odločilni trenutki niza. Gosti so osvojili štiri zaporedne točke, v vodstvo 21:19 jih je popeljal blok Uroša Nikolića, dokončno pa jim je zmago zagotovil blok Uroša Pavlovića.

Podoben potek je imel tudi drugi niz. Ljubljančani so bili do končnice še v bolj zanesljivi prednosti, vodili so že 22:16, a mirnih zadnjih minut niso imeli. Kamničani so se približali na 20:22, toda domači so nato vendarle našli potrebno zbranost, zaustavili nalet tekmecev in niz dobili.

Dobro igro so nadaljevali tudi v tretjem. Po izidu 6:6 so dosegli pet zaporednih točk, veliko zaslug za to so imele napake tekmecev. V nadaljevanju niza jih sicer ni bilo več tako veliko, kot ne tudi drugih stvari, s katerimi bi lahko izničili zaostanek. Nekaj upanja so sicer dobili pred končnico, ko so zaostanek sedmih točk znižali na pet, toda Hafner je pravočasno vzel odmor, ki je njegovim fantom pomagal, drame v končnici ni bilo.

Ni je bilo niti v četrtem nizu, čeprav so Kamničani sredi niza vodili s 15:13. A delni izid 7:1, za katerega so v veliki meri zaslužni trije zaporedni bloki, dva Kržiča in eden Pokeršnika, je bil za njih dokončno usoden.

Druga tekma bo v Kamniku v nedeljo, 21. aprila.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več