puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:45
Empoli - Cagliari, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
07:15
Reims - Lyon, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
06:45
Greuther Furth - Borussia Dortmund, Nogomet - Nemški pokal
šport TV 3 logo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se na nedeljskem gostovanju pri zvezdniškem Parizu prikazali v zelo lepi luči, a ostali brez točk, v soboto pa jih čaka izjemno pomembna in po psihološki plati ena najbolj zahtevnih tekem v elitni skupini evropske lige prvakov. Obračun v Zlatorogu z beloruskim Meškovom iz Bresta se bo pričel ob 19. uri.

Slovenski in beloruski prvak sta se v minuli sezoni pomerila kar štirikrat, po dvakrat v ligi prvakov in regionalni ligi Seha, predvsem razburljivi in pestri pa sta bili v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, oba dvoboja sta se namreč končala z neodločenima izidoma. V celjskem taboru se zavedajo pomembnosti tekme: zmaga jim prinaša realne možnosti za preboj v osmino finala, morebiten poraz pa bi jih močno oddaljil od tega cilja.

“Zelo zanimivo je spremljati ekipo Bresta od meseca avgusta dalje, ko smo se pomerili na pripravljalnem obračunu. Iz dneva v dan raste, ima vrhunske posameznike. Gre za ekipo, ki lahko premaga prav vsakega tekmeca v naši skupini. Pričakujem zelo zanimivo tekmo, kolikor pa vem, je na njihovo ekipo zelo velik pritisk in pričakovanje, da bodo to tekmo v Celju dobili. Upam, da bomo to izkoristili sebi v prid, v prvi vrsti pa si želim, da bi moji varovanci prikazali predstavo, ki so jo sposobni odigrati,” je dejal trener celjske ekipe Branko Tamše.

“Z Brestom smo se v zadnjih dveh sezonah že večkrat pomerili, tako da velikih neznank med nami ne bo. Tudi letos smo odigrali dve tekmi, na obeh bili zelo blizu, na zadnji tekmi pa smo predvsem preveč popustili v obrambi. Takrat ni bilo tiste naše agresivnosti, ki si je želimo. Pri njih lahko ‘pada z vseh strani’, povsod imajo dobro pokrite položaje, res bo potrebno biti ves čas maksimalno zbran v obrambi. Moramo ji vsiliti naš hiter ritem igre, verjamem, da je to ključ do naše zmage,” je pred sobotno tekmo dejal Gal Marguč.

Za belorusko ekipo igrata otroka celjskega kluba Vid Poteko in Simon Razgor, v mesto ob Savinji pa prihaja z lepo popotnico. V minulem krogu je namreč dokaj zanesljivo v gosteh premagala danski Aalborg s 23:20 in je po štirih tekmah na četrtem mestu v skupini B. Na dosedanjih tekmah je poleg Aalborga premagala še Vive Kielce ter izgubila proti PSG in madžarskemu Veszpremu. Celjska zasedba je na dosedanjih štirih tekmah ugnala Vive Kielce in izgubila proti Veszpremu, Aalborgu in PSG.

Sobotna tekma bo nekoliko posebna, saj bodo celjski rokometaši prvič v zgodovini pred domačimi gledalci nastopili v roza dresih, ki pa imajo posebno sporočilo – namenjeni so ozaveščanju in podpori združenju Europa Donna Slovenija. Celjska ekipa bo del denarnih sredstev od sobotne tekme namenila prav tem združenju.

Dan po tekmi med Celjani z Belorusi bodo nastopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja. V okviru petega kroga nekoliko manj kakovostne skupine C bodo gostovali pri norveškemu Elverumu, kjer igra Slovenec Tine Poklar. Velenjska zasedba je v minulem krogu doživela prvi poraz v ligi prvakov, potem ko je izgubila v švicarskem Schaffhausnu, pred tem je premagala španski Ademar Leon, romunski Dinamo iz Bukarešte in danski Skjern. “Ose” bodo v nordijsko državo odpotovale oslabljene in brez slovenskega reprezentanta Jana Grebenca, ki bo zavoljo poškodbe levega gležnja predvidoma odsoten štiri tedne. Nedeljska tekma v Elverumu se bo pričela ob 17. uri.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja