šport TV 1 logo
10:30
Fiorentina - Sassuolo Serie A
šport TV 2 logo
10:15
Inter - Brescia Serie A
šport TV 3 logo
10:15
Unicaja - Oldenburg Eurocup

Zlatko Zahovič: Nočem na NZS, sem Viola

Avtor: Gregor Kovačič
15. 11. 2019, 12.50

Nekdanji slovenski nogometaš Zlatko Zahović je na prireditvi Hvala, generacija, s katero je Nogometna zveza Slovenije počastila 20-letnico uvrstitve na evropsko in desetletnico preboja na svetovno prvenstvo, za portal Siol dejal, da se ne bi nikdar pridružil NZS. Kot pravi, je Maribor njegov svet.

ZAHOVIĆ: Počutim se grozno

“Ni razloga, da moje ime povezujejo z NZS, ker si tega ne želim. Ne jaz ne moja družina,” je za Siol povedal oseminštiridesetletni Mariborčan, ki je s 35 goli na 80 tekmah še vedno najboljši strelec slovenske izbrane vrste.

Ob tem je dodal, da se pri NZS ne zdaj ne v bodoče ne vidi, ker je Maribor, kjer je od leta 2007 športni direktor, njegov svet. Meni tudi, da se ne more naveličati svojega dela: “Ne moreš. Je prevelika ljubezen, prevelika strast. Sem viola in tako tudi delujem.”

Ob okrogli obletnici uspehov zlate generacije pa je ocenil, da je lepo, da se je NZS spomnila tudi nanje, stare borce.

“Zame je Maribor nekaj svetega in največja stopnička v Sloveniji, tako da res nimam nobene želje po delu na zvezi,” je dejal Zahović in dodal, da bo vedno navijač slovenske izbrane vrste, z veseljem pa bi ji pomagal tudi s kakšnimi nasveti, a nikakor ne v uradni vlogi funkcionarja.

Zahović priznava, da so Mariborčani to sezono v državnem prvenstvu precej nihali, z zadnjimi predstavami pa so zadovoljili tudi navijače.

“Trudimo se, borimo se za to. Ne padamo pod nek čustven vpliv, sploh pa ne pod vpliv, da bi bili populisti. Ko bo populizem prišel v NK Maribor, bo to eden od načinov, da lahko propademo. Zavedamo se, verjamemo v svoje delo. In še nekaj je. Če je vsaka viola zadovoljna, smo zadovoljni tudi mi,” je za Sportal sklenil Zahović.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala kot Messi, Ronaldo kot topničarji, Costa v “pajka”...Več

2

VIDEO: Sassuolo do remija z evrogolom v zadnji minuti...Več

3

VIDEO: Ribery kot v najboljših letih, pošalil se je z obrambo Lazia...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več