single
[3]
147539

Zlati slovenski junak iz Istanbula končal kariero

Avtor: Rene Vidmar
15. 1. 2022, 13.58

Slovenski košarkar Gašper Vidmar je uradno sklenil kariero, je dejal v pogovoru za časopis Dnevnik. Zdaj 34-letni center je bil eden ključnih košarkarjev ob osvojitvi zlate kolajne na evropskem prvenstvu leta 2017. Skozi celotno kariero, še posebej v zadnjih letih, pa se je spopadal s poškodbami, ki so tudi razlog za slovo od košarkarskih parketov.

Po pisanju Dnevnika je Vidmar decembra znova poskusil trenirati, da bi se priključil italijanski Venezii, a so bile bolečine v levem kolenu prehude. Zato se je odločil končati športno pot.

V karieri je Ljubljančan igral za Janče, Slovan in Olimpijo na slovenskih parketih, v tujini pa je oblekel drese Fenerbahčeja, Bešiktaša, Darušafake, Banvita in nazadnje Venezie. V dresu slovenske reprezentance je odigral 49 tekem, zadnjo pa leta 2018 proti Turčiji v Stožicah.

“Končal sem kariero. Koleno ni več v stanju, da bi prenašalo vsakodnevne napore,” je dejal v intervjuju za Dnevnik in dodal: “Sem človek tihe narave in nikoli nisem silil v ospredje. Ožja družina je z mojo odločitvijo seznanjena, nekdanji soigralci tudi. Javnost pa bi tako in tako slej ali prej izvedela.”

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več