šport TV 1 logo
19:55 PRVIČ
Jan Pancar V družbi prvakov
šport TV 2 logo
19:00
Bilbao - Real Madrid Španska liga
šport TV 3 logo
19:30
Krim - Savehof EHF Liga prvakinj

Zlata priložnost za Tima, tako Cairolija kot Herlingsa ne bo v Nemčiji

Avtor: Marko Premrl
22. 6. 2019, 08.15

Dobitnik zadnjih štirih dirk razreda MXGP Tim Gajser si želi nadaljevati z nizanjem zmag tudi v Nemčiji. Dobre možnosti za uspeh bo imel tudi zaradi odsotnosti glavnega rivala Antonia Ciarolija, ob tem pa bo manjkal tudi Jeffrey Herlings.

Nizozemec Herlings se je po daljši odsotnosti vrnil k zmagi prav na prejšnji dirki, a je znova imel ogromno smolo ter ponovno staknil poškodbo noge. Medtem je že bil na kirurškem posegu, trenutno pa še ni znano, kdaj se bo vrnil. Zlomil si je spodnji del golenice.

Na drugi dirki v Latviji pa je padel prav tako Antonio Cairoli. Izpahnil si je ramo, tudi po zdravniški pomoči pa je še vedno čutil bolečino, zato bo v prihodnjih dneh opravil natančnejši pregled.

V SP ima Gajser po štirih zaporednih zmagah (Portugalska, Francija, Rusija in Latvija) zdaj 391 točk, Cairoli pa 358. Poleg Tima bodo Slovenijo zastopala še Klemen Gerčar (MXGP), Jan Pancar v razredu MX2 in Luka Milec EMX250.

Dirka v MXGP bo v nedeljo na sporedu ob 14. in 17. uri, v MX2 pa bosta vožnji ob 13. in 15. uri. Prenos ekskluzivno na Šport TV!

 

Foto: HRC

Priporočamo še

1

Cagliari, ne odhaja(j) poletje...Več

2

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

3

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več