single
[15]
159023

Zimsko presenečenje desetletja: Lampičeva uradno menja disciplino!

Avtor: Blaž Magdič
13. 5. 2022, 17.33

Najboljša slovenska smučarska tekačica zadnjega obdobja Anamarija Lampič v kratkem pogovoru za STA ni želela potrditi ali zanikati zapisov v Dnevniku o njenem morebitnem prestopu v biatlon. Dejala je le, da bo več o svoji tekmovalni prihodnosti povedala v naslednjih dnevih na novinarski konferenci Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Dnevnik je danes poročal, pred tem je sicer v medijih bilo tudi že nekaj namigovanj, da bo najboljša slovenska smučarska tekačica v naslednji sezoni nastopila v biatlonu, čeprav bo prihodnje leto v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Tam bi imela pred domačimi gledalci gotovo veliko podpore v boju za najvišja mesta v smučarskem teku.

Prestop utemeljujejo tudi z njeno skrivnostno in dvoumno izjavo ob koncu minule sezone, ko je dejala, “da se mogoče v prihodnje vidimo kje drugje”. Bolj jasno pa je povedala, da si želi večjo podporo zveze pri svojih tekmovalnih ambicijah.

Nejc Bodar, ki je bil v zadnjem štiriletnem olimpijskem obdobju glavni slovenski trener v smučarskem teku, je, kot običajno po koncu sezone, dobil odpoved. “Sedaj se s SZS pogovarjamo o novi pogodbi in moji vlogi v prihodnje. Sam nimam informacij glede Lampičeve. So sicer govorice, ampak nič še ni uradnega,” je povedal Brodar.

Šestindvajsetletna Lampičeva je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu v sprintu sodila v ožji krog favoritinj za odličja, a na 12. mestu ostala brez finala. Nato je z Evo Urevc, ki je imela veliko težav mesec dni v pripravah pred OI zaradi okužbe z novim koronavirusom, na ekipnem olimpijskem sprintu končala že v polfinalu. V prvi skupni sta bili sedmi, kar je na koncu zadoščalo za 14. mesto.

Pred dobrim letom dni sta v Oberstdorfu Lampičeva in Urevčeva osvojili bron na svetovnem prvenstvu, Lampičeva je bila tretja tudi v posamičnem sprintu, leta 2019 pa je v ekipnem sprintu na SP v Seefeldu osvojila srebro.

Tekmovalka iz Valburge je minulo sezono svetovnega pokala v skupnem seštevku končala na osmem mestu. Zbrala je 683 točk, veliki kristalni globus pa je prepričljivo pripadel Rusinji Nataliji Neprjajevi z 973 točkami. Lampičeva je bila druga sprinterka zime za Švedinjo Majo Dahlqvist, v seštevku tekem na razdaljah pa je bila 27.

Lampičeva je leta 2020 postala najboljša slovenska športnica leta, bila je tretja v seštevku sprintov svetovnega pokala, v seštevku sprintov je bila najboljša tudi na prestižni novoletni turneji Tour de ski. Naslednje leto je osvojila mali kristalni globus za sprintersko razvrstitev kot druga Slovenka po Petri Majdič.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več