single
[2,3194]
229276

Žiga Repas: “Moramo se pripraviti na celotno sezono, ne želimo le Evrope, ampak tudi prvenstvo in pokal”

Avtor: Urban Kolman
25. 6. 2024, 11.24

Nogometaši Maribora so tako kot večina slovenskih klubov že začeli priprave na novo sezono. Vijolične skupaj s Celjem, Olimpijo in Bravom že naslednji mesec čakajo evropske kvalifikacije. Prvi nasprotnik Štajercev v lovu na ligo Evropa bo bolgarski Botev Plovdiv. Če jim uspe priti v drugi krog, je naloga še težja, saj bo nasproti grški Panathinaikos. Mariborčani so že v tretjem tednu priprav, prav tako so odigrali dve tekmi. Premagali so četrtoligaški Ormož in kasneje slovaški Spartak Trnava.

Žiga Repas se je po drugi zmagi pogovarjal z uradno stranjo moštva: “Bila je, razumljivo, neprimerno zahtevnejša tekma kot prva proti Ormožu, a smo bili na dovolj visoki ravni. Priigrali smo si precej priložnosti, lahko bi zadeli še kdaj. Dobro je, da smo dobili nove tekmovalne minute in da smo zmagali. Tudi med pripravami je to pomembno,”

Mladi vezist priznava, da se tempo stopnjuje: “Treningi so zelo intenzivni, kar je povsem razumljivo za ta del priprav. A brez tega ne gre, če želimo biti uspešni v novi sezoni. Noge so težke, a to spoznanje odmislimo, saj se v tem obdobju visokemu delovnemu ritmu ne gre izogniti. Ko gremo na igrišče, želimo biti uspešnejši, ne glede na nasprotnika. V tem tednu pa nas čakata še dve tekmi in bodo obremenitve na treningih nekoliko manjše.”

Prva tekma sezone vijolične čaka 11. julija, ko bodo gostovali v Bolgariji. A po besedah nekdanjega člana Domžal igralci še ne razmišljajo o evropskih kvalifikacijah: “Gremo korak po korak, nismo še tako daleč, da bi v pogovorih ali v trenutkih, ko imamo prosti čas, prevladovala tema Botev. Zmaga šteje, to je vse, kar lahko trenutno izpostavimo glede odštevanja do soočenja z Bolgari, ko bomo storili vse, da si zagotovimo napredovanje.

“Moramo se temeljito pripraviti na celotno sezono, na državno prvenstvo, želimo tudi pokalno lovoriko, tako da se ne usmerjamo le k evropskim kvalifikacijah. Tekmecev še ne poznamo dovolj, a bomo pravočasno pridobili od strokovnega štaba vse potrebne informacije. Do takrat pa velja popolna osredotočenost na izpolnjevanje našega delovnega programa,” je zaključil.

Vir: NK Maribor
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

“Želimo ustvariti popolno sliko in tekmovati proti vsem” (VIDEO)...Več

2

Evropske kvalifikacije: Maribor izgubil prvo tekmo proti bolgarskemu pokalnemu prvaku (VIDEO)...Več

3

Bravo poražen na svoji krstni evropski preizkušnji (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Dončić: “Vsakič mi je v čast igrati za Slovenijo” (VIDEO)...Več

2

Vilfan po visokem porazu Slovenije proti Grčiji: Pričakujem, da bo selektor nepreklicno odstopil (VIDEO)...Več

3

Benjamin Šeško “odprl” srce in nagovoril navijače (FOTO)...Več