single
[2759]
188231
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Žiga Dobrun: “Sojenje ni bilo na najvišji ravni” (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
27. 3. 2023, 13.48

Slovenija je po zmagi proti Kazahstanu dobila tudi drugi kvalifikacijski obračun proti San Marinu. V Stožicah so bili varovanci Matjaža Keka boljši z 2:0. Edini zadetek za Slovenijo je dosegel Benjamin Šeško, medtem ko je zmago potrdil avtogol gostov, ki ga je dosegel Roberto Di Maio. Po obračunu smo se znova pogovarjali tudi o predstavi sodnika, ki jo je tokrat komentiral vodja oddelka za sodniške zadeve na NZS Žiga Dobrun.

Dobrun je v okviru redne rubrike Sodniški kotiček v družbi voditelja Žige Ikiča in strokovnega gosta Mladena Dabanoviča pomagal analizirati vse morebitne dvomljive sodniške odločitve s tekme proti San Marinu. Delo glavnega sodnika Belgijca Nathana Verboomena so ocenili kot podpovprečno. Razlog je bil tudi to, da gre za dokaj mladega sodnika, ki na mednarodni ravni pod Fifo sodi šele štiri leta.

Med pregledanimi situacijami so bili tudi nedosojen prekršek Jake Bijola, pravilna odločitev pri padcu Benjamina Verbiča v kazenskem prostoru in zadetek Benjamina Šeška. Za zaključek so nekaj besed namenili tudi nedoslednemu merilu pri držanju in vlečenju za dres.

VIDEO: Sodniški kotiček z Žigo Dobrunom

Video is not available for your country.

Video: Šport TV
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več