single
[2085]
127213

Zidanškova zabeležila uspeh kariere

Avtor: Marko Premrl
2. 6. 2021, 12.28

Tamara Zidanšek je na odprtem teniškem prvenstvu Francije v Parizu v drugem krogu premagala Američanko Madison Brengle s 6:4 in 6:1. Popoldne jo čaka še dvoboj dvojic, skupaj z Nizozemko Arantxo Rus se bo pomerila proti švedskima igralkama Rebecci Peterson in Cornelia Lister.

Triindvajsetletna Konjičanka se je prvič v karieri uvrstila v tretji krog kakšnega turnirja za veliki slam; lani je v francoski prestolnici prišla do drugega kroga.

V tretjem krogu bo Zidanškova, trenutno 85. igralka na jakostni lestvici WTA, igrala z boljšo igralko iz obračuna med Čehinjo Katerino Siniakovo in Rusinjo Veroniko Kudermetovo, devetindvajseto nosilko.

Zidanškova je proti 78. igralki na lestvici WTA hitro povedla z 2:0, potem pa na svoj servis izgubljala s 15:40, prišla do dveh izenačenj ter na koncu do vodstva s 3:0. Tekmica iz Doverja je tudi v četrti igri povedla s 40:15, Slovenka je znova izenačila in nato prišla do prednosti, ki jo je znova izkoristila. Na 5:0 je povišala na svoj servis, preden je Američanki s štirimi zaporedno dobljenimi igrami uspelo izid znižati na 4:5.

Enaintridesetletni Američanki pa popoln preobrat ni uspel, izgubila je odločilno deseto igro, v kateri na svoj servis ni dobila niti točke in Zidanškova je osvojila uvodni niz.

Zidanškova je drugi niz začela podobno kot prvega, najprej dobila svojo servisno igro in nato povedla s 5:0. A je za razliko od uvodnega v drugem dobila še sedmo igro na svoj servis, pred tem je tekmici uspelo le znižati na 1:5.

Zidanškova je uvodnem krogu uprizorila prvovrstno senzacijo, ko je bila boljša od šeste nosilke turnirja in sedme igralke na svetu, Kanadčanke Biance Andreescu. Po treh urah in 20 minutah je zmagala s 6:7 (1), 7:6 (2) in 9:7 ter prvič v karieri ugnala igralko prve deseterico svetovne lestvice.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več