single
[2085]
170013

Zidanškova in Juvanova polovično uspešni med dvojicami

Avtor: Kenny Jan
12. 9. 2022, 20.23

Tamara Zidanšek je napredovala v drugi krog dvojic na turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. Skupaj z Madžarko Timeo Babos sta s 6:2, 6:1 premagali sestri dvojčici Yano in Tayisiyo Morderger iz Nemčije. Kaja Juvan in Nemka Anna-Lena Friedsam pa sta z 2:6, 7:5, 3:10 izgubili proti rusko-nemški dvojici Jekaterina Aleksandrova/Vivian Heisen.

Slovenka in Madžarka čakata na boljši iz obračuna med rusko-brazilsko dvojico Alena Fomina/Ingrid Martins in britansko navezo Alicia Barnett/Olivia Nicholls. V Kijevu rojeni nemški predstavnici nista imeli možnosti proti precej bolj izkušenejšima tekmovalkama v konkurenci dvojic, ki sta dosegli šest odvzemov servisa, v primerjavi z enim Nemk.

Manj uspešna je bila med dvojicami Kaja Juvan. Skupaj z Nemko Friedsamovo sta sicer tretjima nosilkama odščipnili niz, v podaljšani igri do deset pa sta bili povsem nemočni. Aleksandrova in Heisenova sta slavili z 10:3.

Prvi sta se sicer v konkurenci dvojic od Slovenk predstavili Pia Lovrič in Lara Smejkal. Proti Španki Cristini Bucsa in Slovakinji Terezi Mihalikova sta bili brez možnosti, tekmici sta bili boljši s 6:2, 6:1.

V ponedeljek je med posameznicami igrala Živa Falkner, od katere je bila v drugem, zadnjem krogu kvalifikacij s 6:3, 6:0 boljša Romunka Elena-Gabriela Ruse, 96. igralka lestvice WTA. Ob Falknerjevi, so v kvalifikacijah v nedeljo v prvem krogu izpadle Nina Potočnik, Noka Jurič in Lara Smejkal.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več