KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[9,1180,2]
184567

Zidane se vrača, a ne v nogomet: Postal ambasador ekipe Formule 1

Avtor: Urban Kolman
19. 2. 2023, 14.20

Zinedine Zidane je, odkar je leta 2021 drugič zapustil klop madridskega Reala še vedno brez službe. Že nekaj časa je znano, da je Francozova velika želja voditi svojo domačo reprezentanco, a ta možnost je spet splavala po vodi, saj je Didier Deschamps po SP v Katarju ponovno podaljšal pogodbo. Zidane se je naveličal čakanja in se zamotil z vlogo v drugem športu.

V zadnjem času se je Zizouja ponovno povezovalo s tretjo vrnitvijo na klop belega baleta in na klop PSG-ja, kjer bi lahko zamenjal Christopherja Galtierja. A še pred tem je petdesetletnik podpisal pogodbo z ekipo Formule 1 Alpine in postal njihov ambasador. Francoska ekipa je na dogodku, kjer so pokazali novi dirkalnik predstavila tudi novega ambasadorja.

Zidane je na dogodku nagovoril medije. “Videl sem velike dobrih stvari in zelo sem vesel, da sem del te ekipe, da sem del ekipe Alpine.”

Obrazložil je svojo odločitev: “Vedno je sprva na vrsti sestanek, ki nekaj začne. Imel sem priložnost srečati Laurenta in celotno ekipo za Grand Prix in mislim, da smo imeli dobro izmenjavo.”

Beseda je nanesla tudi na vrnitev na trenersko klop: “Zdaj imam čas za Alpine … vendar ne vem, kako dolgo. Vem, da želim spet biti trener. Mogoče bom imel čas do junija, a stvari se lahko odvijajo zelo hitro. Zagotovo ostaja moja želja, da nadaljujem s trenerstvom.”

Foto: JBAutissier/Panoramic via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več