single
[6]
175560

Ženska reprezentanca sede v polfinalu svetovnega prvenstva

Avtor: Blaž Magdič
9. 11. 2022, 19.11

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede se je uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva v Sarajevu. Ekipa selektorja Simona Božiča je v četrtfinalu s 3:0 v nizih premagala Ruando.

Slovenske odbojkarice so se v prvem nizu proti Ruandi izenačeno merile do izida 12:11, nato pa je Valentyna Brik zadela za 13:11. V tem času je dobro servirala Tija Vrhovnik. Pri 20:17 je Ruanda segla po minuti odmora, a ni pomagalo. Kapetanka Lena Gabršček je dosegla točko za 24:18, Slovenija pa je niz končala s 25:20.

V drugem nizu je Slovenija dominirala od prve do zadnje točke. Slovenke so hitro povedle z 8:1, 19:5, niz pa končale s 25:8. V tretjem nizu se je Ruanda vrnila v igro, so zapisali pri Zvezi za šport invalidov Slovenije, vendar so Slovenke našle odgovor, povedle z 20:15, nato pa je Ruanda izenačila na 24. točki.

Gabršček je zadela za 25:24, po serviranju Klare Vrabič in točki Suzane Ocepek pa je Slovenija prišla do zmage s 26:24 in preboja med najboljše štiri reprezentance na svetu.

Kot so še zapisali pri Zvezi za šport invalidov Slovenije, bo Slovenija v polfinalu igrala v četrtek. Njen tekmec bo znan danes po popoldanski tekmi med Italijo in Kanado.

V Sarajevu sicer nastopajo Lena Gabršček, Suzana Ocepek, Valentyna Brik, Klara Vrabič, Tija Vrhovnik, Senta Jeler, Jana Ferjan, Mira Jakin, Marina Cencelj.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več