šport TV 1 logo
16:45
Lazio - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
16:45
VN Mantove, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
15:15
Marseille - Metz Ligue 1

Zemljak s srebrom v Nemčiji, tri slovenska odličja v Ičićih

Avtor: Blaž Magdič
10. 8. 2020, 15.20

Slovenski odbojkar na mivki Nejc Zemljak si je na tekmovanju Top Teams v Düsseldorfu skupaj z Nemcem Svenom Winterjem priigral srebrno odličje. Naslov najboljšega moštva na četrti postaji turneje je pripadel nemško-nizozemskemu dvojcu Julius Thole/Alexander Brouwer. Slovenci pa so turnirju v Ičićih na Hrvaškem osvojili tri odličja.

Tadej Boženk in Vid Jakopin sta se veselila zlata, Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak ter Tjaša Kotnik in Katarina Fabjan pa so domov prinesli bron, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Slovenska podprvaka Tadej Boženk in Vid Jakopin sta v velikem finalu osrednjega turnirja sezone odbojke na mivki na Hrvaškem odpravila domača favorita Filipa Silića in Nikšo Dell Orca in prišla do zmage z 2:1. Danijel Pokeršnik in Črtomir Bošnjak sta z 2:0 v nizih v dvoboju za tretje mesto slavila nad madžarsko dvojico Olah Botond/Izsak Soos.

Prav tako v boju tretje mesto sta v slovenskem obračunu slavili Tjaša Kotnik in Katarina Fabjan, ki sta prvič združili moči na peščeni podlagi ter premagali Tajdo Lovšin in Špelo Morgan.

V Düsseldorfu so se med seboj pomerili najboljši nemški in nekateri tuji odbojkarji na mivki, med njimi Zemljak, ki je z Winterjem s 14:21 in 17:21 izgubil v finalu proti Tholeju in Brouwerju. Pred tem je slovensko-nemška dvojica dobro igrala v predtekmovalni skupini in osvojila drugo mesto, v polfinalu pa izločila dva zmagovalna para v skupinah, dvojici Poniewaz/Poniewaz in Becker/Schröder.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več