single
[38]
127439

Zelko pred zadnjim dnem SP v Medembliku zdrsnil na 24. mesto

Avtor: Kenny Jan
5. 6. 2021, 19.15

Mariborčan Žan Luka Zelko je nazadoval na 24. mesto po četrtem, predzadnjem dnevu svetovnega pokala v jadralnem razredu laser, ki se končuje v Medembliku na Nizozemskem. V petek je bil še na 16. mestu, po prvem dnevu je bil potnik na olimpijske igre v Tokiu tretji, po drugem pa osmi, a le tri točke za vodilnim.

V sedmem oz. prvem današnjem plovu je bil Zelko 16., v naslednjem pa 28. in ima 88 točk, tako da v nedeljo ne bo nastopil v regati najboljše deseterice za medalje, ampak bo imel priložnost med preostalimi v zaključni regati.

Med 61 jadralci še naprej vodi Britanec Lorenzo Brando Chiavarini, ki si je z 19 točkami praktično že zagotovil zmago. Na drugo mesto je s tretjega napredoval Hrvat Filip Jurišić (37) in mesto nižje potisnil Španca Joela Rodrigueza Pereza (40).

“Zadnja dva dneva finala sta bila slaba. Nisem zadovoljen z jadranjem, prevečkrat sem se znašel na napačni strani regatnega polja. V vetru, ki spreminja smer za 30 stopinj in je podoben naši burji, se nisem najbolje znašel. Take napake so me stale preveč. Razlike med prvim in zadnjim so bile zelo velike in kljub dobremu jadranju v krmo nisi mogel veliko pridobiti, če si bil na napačni strani. Veliko je bilo menjav mest med plovi. Skušal bom izvleči pozitivne stvari iz te regate. V kvalifikacijah sem bil zelo uspešen, to je bil moj najboljši start v karieri, a mi v finalu ni steklo. Moral se bom s trenerjem pogovoriti o vsem skupaj, da ne bom ponavljal teh napak v Tokiu. A jutri je še ena regata in nanjo se bom čim bolje pripravil,” je dejal Zelko.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več