single
[2]
181308

Zeljković za ŠTV: Koper bo spomladi še boljši, sicer bo to osebni neuspeh

Avtor: Žiga Ikič
11. 1. 2023, 13.56

Koprčani se, tako kot ostali prvoligaši, pospešeno pripravljajo na drugi del Prve lige Telemach. Kanarčki bodo v nogometno pomlad vstopili z visokimi ambicijami, kar je skladno z aktualnim stanjem na lestvici. Trener Zoran Zeljković ima okrepljeno zasedbo, znotraj katere prevladujeta širina in konkurenčnost.

Primorski prvoligaš Koper je pohitel z začetkom zimskih priprav na drugi del sezone v Prvi ligi Telemach. Eden od razlogov tiči v tem, da so Kanarčki v svojih vrstah pozdravili veliko število nogometašev, ki so prišli na preizkušnjo, zato so želeli nemudoma preveriti njihovo kakovost.

Prva pripravljalna tekma z Osijekom se je zaključila s 4:4, pri Koprčanih pa so se lahko iz prve roke prepričali o stanju pripravljenosti in sposobnostih posameznikov. Izkazal se je Timothee Nkada, ki se je podpisal pod dve podaji in zadetek. 23-letnik je prišel iz francoskega Reimsa, v karieri pa je zbral osem nastopov v elitni Ligue 1.

“Pripeljali smo, kar smo želeli. Okrepili smo se na mestih, kjer smo to potrebovali in s tem se bo počasi krog zimskih prihodov sklenil. Morda pride še ena okrepitev, a glavnino želja smo izpolnili. Okrepili smo se v napadu, kjer smo potrebovali dodano vrednost. Nkada bi moral delati razliko, poznamo njegov življenjepis in iz kje prihaja. Čas bo pokazal, če smo naredili dobre poteze,” nam je dejal Zoran Zeljković, glavni trener članske ekipe Kopra.

“Glede na prvi del sezone imamo zdaj še bolj širok igralski kader, kar predstavlja še večjo konkurenčnost znotraj moštva. Na vseh položajih smo pokriti, kar je lahko samo pozitivno za ekipo. Za konkurenčnost znotraj ekipe bo poskrbel tudi Vid Koderman, ki je ogromen potencial in veseli me, da si je izbral prav Koper, ker je imel veliko različnih ponudb,” je z veseljem in ponosom v glasu še zatrdil aktualni najboljši trener Prve lige Telemach.

Koprčani so enkratni državni prvaki in petkratni pokalni zmagovalci. Prav v tem tekmovanju so slavili tudi v minuli sezoni. Cilj kluba s stadiona Bonifika ostaja nespremenjen, prebiti se v Evropo, a je že prav, da si glavni trener moštva dovoli tipati za še bolj smelimi ambicijami.

“Osnovni cilj v sezoni ostaja preboj v Evropo. Vemo, da ne bo enostavno, a to je realen cilj. Smo drugi na tabeli, okrepljeni in zelo samozavestni. Prvenstvo je še dolgo in dokler so matematično možnosti na voljo, gledamo tudi proti vrhu. Čas bo pokazal kako uspešni smo v zimskem pripravljalnem obdobju in kako učinkoviti smo bili pri izboru okrepitev. Prepričan sem, da bo Koper v drugem delu sezone še boljši, kot je bil v prvem. Če ne bo, bom to vzel kot osebni neuspeh,” je ob koncu še dejal nekdanji nogometaš, zdaj pa ambiciozni strateg Zoran Zeljković.

Koprska zasedba se bo 18. januarja odpravila v Turčijo, kjer bo opravila osrednji del zimskih priprav. Tam bo preživela 10 dni, ob tem pa bo odigrala tri močne mednarodne tekme. Tekmeci bodo Crvena zvezda, Šahtar iz Donjecka in Zorya. Prvoligaško tekmovanje se bo nadaljevalo 11. februarja, Koper bo nemudoma odigral derbi z Mariborom.

Kot doslej, si boste lahko najbolj atraktivno tekmo vsakega tekmovalnega kola v Prvi ligi Telemach s studijskim delom in v neposrednem prenosu ogledali samo na Šport TV!

Foto: Sportida.com
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

Benjamin Markuš: En trenutek lahko prevesi tehtnico (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Prepelič in Tobey Ukrajincem pokazala, kako se izvaja alley oop...Več

3

Sekulić: Fantom sem rekel, da morajo verjeti (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Bundesliga: Borussia še naprej le točko pred Leipzigom, Šeško ob porazu bikov do novega zadetka...Več

2

Je sezona Bayerna zares tako slaba?...Več

3

Sanjski večer Klemna Prepeliča: “Nisem pomemben, ponosen sem na vse fante!” (VIDEO)...Več