single
[6]
161051

Želi si večje vloge: Radi bi prišli vsaj med osem najboljših

Avtor: Marko Premrl
5. 6. 2022, 09.14

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v soboto odpotovala v Brazilijo, kjer jo čaka prvi turnir lige narodov, v kateri brani četrto mesto iz lanske sezone. Ker na turnirju v Brasilii ne bo nekaterih izkušenejših reprezentantov, v večji meri sprejemalcev, mladi slovenski as Rok Možič pričakuje, da bo odigral eno glavnih vlog v ekipi.

“V reprezentanci želim večjo vlogo, kot sem jo imel do zdaj. Pripravljen sem na to, seveda pa odloča trener. Jaz želim biti ves čas na igrišču, želim igrati vse tekme, pomagati ekipi, želim zmagovati,” je pogovor z novinarji pred odhodom v Južno Ameriko začel 20-letni Mariborčan, ki je v reprezentanci opozoril nase že v lanski ligi v mehurčku Riminija, nato pa pokazal nekaj dobrih predstav še na evropskem prvenstvu, na katerem je Slovenija še tretjič osvojila srebrno kolajno.

Možič je predstavnik mladega vala slovenskih odbojkarjev, postal naj bi njihov vodja. Za nekdanjim igralcem Merkurja Maribora je odlična sezona pri italijanski Veroni, zato ni čudno, da si ga je želelo pol Evrope, tudi italijanski prvak in evropski podprvak Lube Civitanova. Toda mlademu sprejemalcu je v Veroni lepo, tako da je z njo še podaljšal pogodbo.

“V Veroni mi ničesar ne manjka. Čeprav sem imel veliko ponudb, tudi finančno boljših, sem se odločil, da v Veroni ostanem. Všeč mi je njena zgodba, dober odnos imam s trenerjem, všeč mi je mesto, ljudje v njem. Pa še blizu mojega doma je, kar mi je bilo zelo pomembno. V Veroni me zagotovo še čaka eno lepo obdobje,” je s klubskim delom prve sezone v tujini zadovoljen Možič.

Prepričan je, da bo zadovoljen tudi z reprezentančnim delom sezone, ki ga je začel na pripravljalnih tekmah proti Srbiji in Bolgariji, nadaljeval pa ga bo v ligi narodov, kjer bo zagotovo glavni slovenski sprejemalec, vsaj do takrat, ko se v ekipo vrneta Tine Urnaut in Klemen Čebulj.

“Seveda se bo v Braziliji poznala njuna odsotnost, njuna izkušenost, naredili pa bomo vse, da čim manj. Mislim, da so pripravljalne tekme pokazale, da se je ekipa dobro ujela. Mlajši, ki so poskrbeli za novo energijo, so se spoznali z višjo ravnjo, uigrali s starejšimi, mislim, da smo naredili dosti v tem kratkem času in da bomo to tudi pokazali. Verjamem, da nas čaka lepo poletje,” meni Možič, ki kot vsi v slovenskem taboru trdi, da je glavni cilj reprezentance svetovno prvenstvo, da pa tudi liga narodov še zdaleč ni nepomembna.

“Za nas so vse tekme pomembne, tudi prijateljske. Borimo se za lestvico, borimo se za olimpijske igre, zato je vsaka zmaga še kako dobrodošla. Pred začetkom lige je tudi še nekaj nejasnosti. Mi trenutno ne vemo, kdaj se nam bodo pridružili Urnaut, Vinčić in drugi, ne vemo, koliko priložnosti bo selektor dajal mlajšim in manj izkušenim, ne vemo, v kakšnih sestavah bodo igrali drugi. Vemo pa, da se bomo poskušali dokazati, zabeležiti čim več zmag in se uvrstiti vsaj med najboljšo osmerico,” je načrte ekipe v ligi narodov predstavil čudežni deček slovenske odbojke.

Možiču je letošnja različica lige bolj všeč kot lanska. “Nisem rad na istem mestu, rajši imam potovanja. Še posebno v take države, kot sta Brazilija in Filipini, v katerih še nisem bil. Jasno je, da v te kraje ne potujemo kot turisti, vseeno pa upam, da se bo našel čas, da si kaj ogledamo in obiščemo kakšno plažo,” se nadeja odbojkar, ki se zaveda, da bo za to potrebno dobiti dovoljenje selektorja Marka Lebedewa, s katerim je do zdaj zelo zadovoljen.

“Vsak selektor ima nekaj svojega. Osnovne vaje na treningih so si sicer podobne, ne moreš odkriti nekaj novega, zagotovo pa ima vsak trener neke svoje metode, predvsem taktične. Meni so njegove ideje všeč, imava tudi dober odnos. Na začetku sicer njegove zamisli še nismo izvajali tako, kot si je želel, a smo napake uspešno popravljali in vsako pripravljalno tekmo odigrali bolje. Gremo korak za korakom, verjamem, da bomo najboljši, ko bo to najbolj potrebno,” je zaenkrat zadovoljen z delom selektorja in povezanostjo z njim Možič.

Zadovoljen je tudi z napredkom svoje forme: “Za mano je težka in dolga sezona. V italijanskem prvenstvu na koncu nisem igral, kot bi si želel tudi zaradi težav s poškodbo gležnja. Počitek po prvenstvu mi je dobro del, počasi prihajam v formo, v reprezentanci spet želim biti na najvišji ravni.”

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več