pismo ikona
šport TV 1 logo
07:00
Atalanta - Lecce Serie A
šport TV 2 logo
06:40
Fiorentina - Udinese Serie A
šport TV 3 logo
07:00
ZDA - Oman Socca World Cup

Želi ga pol Evrope, zato bo klub podvojil odkupno klavzulo

Avtor: Blaž Magdič
8. 10. 2019, 08.32

Po sanjski evropski poti v lanski sezoni, bi lahko dogajanje okoli nizozemskega velikana Ajaxa zlahka opisali s pridevnikom "nepozabno". Toda zasedba iz Amsterdama kljub prodaji de Ligta in de Jonga ostaja resen evropski igralec tudi v aktualni izvedbi lige prvakov. V njihovi postavi pa je še vedno kar nekaj vročih žemljic.

Najbolj zanimivi za bogate snubce širom sveta so brez dvoma Dušan Tadić, Donny van de Beek in Hakim Ziyech. Po novih fenomenalnih predstavah v zadnjih dneh je na radarju velikanov predvsem slednji.

26-letni reprezentant Maroka, ki celotno življenje živi na Nizozemskem, je član Ajaxa od leta 2016. Klubski veljaki se zavedajo, da ga bodo v najboljših nogometnih letih s težavo zadržali, bodo pa poskusili na njegov račun vsaj lepo zaslužiti.

Po poročanju De Telegraafa bodo Ziyechu klubski veljaki na hitro ukinili odkupno klavzulo v višini 26 milijonov evrov, napadalno usmerjenemu vezistu pa bodo ponudili novo in izboljšano pogodbo, ki bo seveda vključevala tudi precej višjo odkupno klavzulo. Po poročanju omenjenega medija naj bi nova situacija ceno dvignila vse do 50 milijonov evrov.

Snubci iz najmočnejših evropskih lig bodo morali konkretno seči v žep, dejstvo pa je, da nikakor ne bodo dobili mačka v žaklju.

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

VIDEO: Sanjska sezona Tima Gajserja...Več

2

700 razlogov, zakaj oboževati ali sovražiti Cristiana Ronalda...Več

3

Naj se Melodrama nadaljuje!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Vratar Žiga Frelih v zadnjih sekundah zabil za točko Zaprešića...Več

2

VIDEO: Dončić s finto med nogama poslal Antetokounmpa “na burek”...Več

3

VIDEO: Slovenski malonogometaši pokazali, kako se poje himno...Več