single
[2]
136786

Zdravstveno stanje Peleja vse boljše

Avtor: Klemen Verlič
14. 9. 2021, 09.16

Legendarni brazilski nogometaš Pele tako dobro okreva po operaciji zaradi suma na črevesni tumor, da bo kmalu zapustil oddelek intenzivne nege v Sao Paulu, je napovedala ena od njegovih hčera. Kely Nascimento je prek Instagrama ob fotografiji nasmejane legende v portugalskem in angleškem jeziku javila veselo novico o zdravstvenem stanju 80-letnika.

“Po operaciji okreva zelo dobro, ne čuti bolečin in je dobre volje. Jezi ga le, da ta čas je le ‘želejasto’ hrano, a bo vztrajal!,” je zapisala Nascimentova.

“Čez dan ali dva se bo preselil v običajno sobo in nato odšel domov,” je veselo novico za mnoge ljubitelje nogometa po svetu še sporočila Pelejeva hči in dodala, da je njen oče “močan in trmast in bo s podporo in skrbjo briljantne ekipe v bolnišnici Albert Einstein ter z vso ljubeznijo, energijo in svetlobo, ki jih pošilja svet, to premagal”.

“Želela sem se iz srca zahvaliti za vsa ljubeča, skrbna besedila v znak podpore, zasebna in elektronska sporočila, ki ste mi jih poslali. Na mnoge nisem imela priložnosti odgovoriti, vendar sem jih prebrala in čutim vašo podporo,” je dodala.

V zadnjih novicah iz bolnišnice glede Pelejevega zdravstvenega stanja so v petek zdravniki sicer zapisali, da Edson Arantes do Nascimento okreva “zadovoljivo, se dejavno pogovarja ter kaže vitalne znake v normalnih mejah”, pa poroča francoska agencija AFP.

Peleju so domnevni tumor odkrili med rutinskim zdravniškim pregledom v bolnišnici Albert Einstein, kjer je Brazilec na zdravljenju vse od 31. avgusta.

Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970).

Foto: Sportida.com/EXPA
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več