KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[4]
186128

Zdaj gre zares: Pred železarji prva ovira v končnici

Avtor: Rene Vidmar
7. 3. 2023, 08.28

Hokejisti Jesenic v torek začenjajo z nastopi v končnici hokejske alpske lige. Njihov četrtfinalni nasprotnik bo Wipptal Broncos. Prva tekmo si boste z Podmežakle v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Po zgodovinskem rednem delu Jeseničanov so najboljša moštva alpske lige v master roundu dvignila raven igre. Tekmeci so se z železarji kosali precej bolj enakovredno. Kljub temu so varovanci Gabra Glaviča na osmih tekmah zmagali trikrat. Prav tolikokrat so se morali zadovoljiti s točko. Dvakrat so ostali praznih rok.

Gorenci so imeli na koncu enako število točk kot prvi Salzburg Juniors in dve več od tretjega Rittnerja. Četrta Cortina jih je zbrala 13. Peto mesto je v izjemno izenačeni konkurenci z 11 točkami zasedel Unterland enajst.

Drugo mesto je pomenilo, da so si Jeseničani četrtfinalnega tekmeca lahko izbrali takoj za Salzburžani. Železarji so si tako za prvega tekmeca končnice določili Wipptal Broncose. Južni Tirolci so se v končnico uvrstili šele po dodatnih kvalifikacijah.

Varovanci Gabra Glaviča so se v rednem delu letošnje sezone s hokejisti iz Sterzinga pomerili že dvakrat. Oba dvoboja so zanesljivo dobili slovenski hokejisti. Prvo srečanje se je končalo z rezultatom 5:1, drugo pa 5:2. V končnici se bo sicer igralo na štiri zmage.

Alpska liga: Četrtfinale: Jesenice – Wipptal Broncos, prva tekma, v torek od 18.55 na Š1!

Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več